Fokus på Feyenoord

Inden længe starter Europa League, og United er i pulje med Feyenoord, Luhansk og Fenerbahce. Første modstander er hollandske Feyenoord, og vi tager her et kig på klubben.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Kort om klubben
Folkets klub, med en stor opbakning i hele Holland. Feyenoord har igennem de 108 år klubben har eksisteret, vundet mesterskabet 14 gange. Sidste gang er dog helt tilbage i 1998/99-sæsonen.

I den forgangne sæson blev klubben nummer tre i den hollandske Æresdivision, men har startet den nuværende sæson i topform, og fører efter fire runder med maksimum point.

Klubbens største rivaler er Ajax, og ”De Klassieker” tiltrækker hvert år masser af opmærksomhed, når klubberne fra de to største byer i Holland brager sammen.

Træneren
Giovanni van Bronckhorst. Den 41-årige hollænder indledte og afsluttede sin aktive karriere i Feyenoord, og det var derfor helt oplagt, at han en dag selv skulle stå i spidsen for klubben som træner.

Han startede i 2011 som assistent, efter at have startet trænergerningen som assistent i et år på det hollandske u21-landshold. I 2015 overtog van Bronckhorst så tøjlerne i Feyenoord, og vandt sidste år den hollandske cup-turnering.

Profiler
Største navn og profil i Rotterdam-klubben er uden tvivl Dirk Kuyt, med en fortid i Liverpool og Fenerbahce.

Kuyt vendte sommeren 2015 tilbage til Feyenoord, hvor han også spillede i perioden 2003-2006. Den nu 36-årige hollænder er anfører i klubben, og et af de offensive omdrejningspunkter.

Forsvaret styres af Terence Kongolo, mens marokkaneren Karim El Ahmadi er bindeledet på den defensive midtbane.

Det danske islæt
I sommerpausen solgte FC København angriberen Nicolai Jørgensen til Feyenoord, og den 25-årige angriber har allerede kvitteret med to scoringer.

Mest kendte danske i Feyenoord er dog den nuværende assistent på landsholdet Jon Dahl Tomasson, der spillede der fra 1998-2002. Tomasson spillede 151 kampe og scorede hele 69 mål i de fire sæsoner han nåede at få, inden han blev solgt videre til AC Milan i Serie A.

Hjemmebanen
De Kuip med plads til lidt over 51.000 tilskuere. Klubben går med planer om udvidelse, så der om få år er plads til op mod 80.000 tilskuere på stadion.

De Kuip lagde sommeren 2000 græs til EM-finalen mellem Frankrig og Italien. Gennem tiden har hele ti europæiske finaler været afviklet på De Kuip, senest UEFA Cup-finalen i 2002 mellem Feyenoord og Dortmund.

Spilledage
United åbner mod Feyenoord torsdag den 15.september klokken 19.00, mens hollænderne gæster Old Trafford torsdag den 20.oktober klokken 21.05.

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Pogbas geniale svar på Twitter: Drop kæresten - Behold "min frisure"

Næste artikel

Medie: United hapser Spurs-træner

Relaterede artikler
Omari Forson
Gå til siden

Overblik: Ungdomsholdene

Her i landsholdspausen tager vi en status for U21- og U18-holdet, for at se, hvordan de klarer sig i denne sæson og hvem man skal holde øje med.
Gå til siden

Eriksen: Jeg mangler lige en kasse

Manchester Uniteds midtbaneprofil, Christian Eriksen, gav for nyligt et interview, hvor han bl.a. løftede sløret for, hvordan stemningen er i omklædningsrummet.
Gå til siden

Europa League: Hvem er FC Sheriff?

Manchester United deltager som bekendt i dette års Europa League. OldTrafford.dk tager i en artikelserie et kig nærmere på de tre øvrige klubber i gruppespillet, der byder på møder med Real Sociedad, FC Sheriff og Omonia Nicosia.
ANNONCE
Total
0
Share