Cathcart: Vi er stærke defensivt

Watford har en stærk defensiv, og det er i følge Craig Cathcart helt naturligt, da man har meget fokus på dette område til træningen.

Watford har gjort det ganske fornuftigt i Premier League, hvor den lille London-klub indtil videre har skrabet 16 point sammen i 12 kampe. Og specielt defensivt er oprykkerne stærke. Blot fire klubber har lukket færre mål ind end Watford, og det er der en naturlig forklaring på.

– Vores defensive rekord overrasker mig ikke. Lige da manageren kom til, startede vi i den første uge med udelukkende at fokusere på defensiven, hvilket er utraditionelt i en pre-season, hvor man ellers arbejder på at opbygge fitness og få kamprytme igen. Vi arbejdede hårdt på den defensive organisation hele pre-season.

– Vi havde fokus på at skulle være svære at slå, og jeg mener vi har været godt med i alle kampe, og vi er uheldige ikke at have flere point. Det er en cliche, men vi tager en kamp af gangen. Manageren har en ny “game-plan” til hver kamp, med nye taktiske fokuspunkter. Det er det samme mod United, og gør vi vores arbejde tager vi point med os, siger Craig Cathcart.

26-årige Cathcart er en fast del af forsvaret i Watford, og har dermed en stor del af æren for den fine defensiv som oprykkerne kan fremvise. Den nordirske landsholdsspiller har en fortid i United, hvor han i 2007 blev kåret til årets unge spiller i klubben.

Det blev dog aldrig til et gennembrud i United, hvor Cathcart dog var på bænken ved flere lejligheder i foråret 2007, blandt andet i sejren på 7-1 mod Roma i Champions League. Udlån til Watford, Plymouth og Antwerpen førte i 2010 til et permanent skifte til Blackpool, inden han i 2014 tog til Watford.

Så selv om det ikke blev til en karriere i United, er Cathcart yderst tilfreds med hvordan karrieren har udviklet sig siden tiden i United.

– Det var kæmpe stort at være i United. Men man ser også mange spillere forlade United, og det er altså ikke enden på karrieren, mange får en glimrende karriere i ligaen, og jeg er ikke anderledes.

– Det var fremragende træning, og virkelig en god ballast at have med. Jeg udviklede mig måske lidt langsommere end hvad jeg håbede. Men jeg er modnet nu, og det at spille fast og regelmæssigt har hjulpet mig meget. Jeg er meget tilfreds med hvordan det går pt, siger Cathcart, der netop har kvalificeret sig til EM med det nordirske landshold.

I morgen står Cathcart så overfor United, noget han også prøvede i 2011, hvor han faktisk scorede for Blackpool mod United. En kamp United endte med at vinde 3-2, på trods af at have været nede med 0-2.

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Forrige artikel

Flere ude med skader

Næste artikel

Moyes: Svært at få United tilbage til toppen

ANNONCE