Glazers købsmodel er ikke bæredygtig

Malcolm Glazer har ikke penge nok til at købe klubben, jf. “Malcolm Glazer har ikke penge nok til at købe klubben”. Derfor må han ud, at låne penge for at…

Malcolm Glazer har ikke penge nok til at købe klubben, jf. “Malcolm Glazer har ikke penge nok til at købe klubben”.

Derfor må han ud, at låne penge for at købe klubben, og dette vil uden tvivl sætte klubben i gæld, som vil blive svær at betale tilbage.
Shareholders United har analyseret et potentielt bud fra Glazer, og det vidner bestemt om at et opkøb af amerikaneren vil sætte klubbens liv på spil.
SU tager endda højde for flere faktorer, som klubben selv har bekræftet er ved at få negativ drejning.

SU kan ikke se hvor Glazer vil kunne hente penge fra til afbetaling af lånet, udover at hæve billetpriserne.

Det gælder:

 • Økonomien i fodboldverdenen, som efter årtusindeskiftet har været i nedgang.
 • TV-aftalerne, som delvis har været skyld i økonomiens fald i fodboldverdenen, da værdien på aftalerne er faldet drastisk
 • Fald i indtægterne. Klubben har måttet erkende, at 3. pladsen i Premier League og “fiaskoen” i Champions League vil medføre færre indtægter fra TV-aftalen og Champions League i de kommende år.
 • Næsten umuligt, at finde bedre samarbejdspartnere; Klubben har i forvejen samarbejde med firmaer som Vodafone og Nike, som begge er blandt verdens største selskaber. Tøj-aftalen med Nike er verdens største, og der er kun en anden virksomhed som har penge nok til at betale ligeså meget(Adidas).
 • Klubben har allerede en bestyrelse og ledelse, som er blandt de bedste til at styrke en fodboldklub på den størrelse.
 • Klubben har fået øjnene op for, at kvantitet ikke er ligeså godt som kvalitet. Således er den begyndt på at nedbringe antallet af samarbejdspartnere til fordel for bedre samarbejde med de nuværende.
 • Nyt stadion/Ændring af navn. Klubbens direktør, David Gill, afviste forleden muligheden for at Old Trafford skifter navn til ære for en sponsor.
  Selvom det normalt vil kunne indbringe masser af reklamepenge, så er Old Trafford allerede et kendt mærke og er også kendt som “The Theatre of Dream”(Drømmenes teater), hvilket et navneskifte næppe vil ændre på. Supporterne vil altid kalde det Old Trafford, ligesom forholdet er tæt til stadionet, som blev opført i 1911. Old Trafford er blevet en institution i Manchester United, ikke mindst grundet bombningen under anden verdenskrig.
 • Som konklusion på dette kan SU ikke se nogen steder, hvor Glazer vil kunne hente penge til afbetalingen af lånene.

  Hans model må derfor siges at være useriøs.

  At basere afbetalingen på fremtidig succes har tidligere vist sig at være en fiasko.

  Senest så vi det i Leeds United, hvor daværende direktør, Peter Risdale, lånte penge til transfers i håb om at præmie pengene i Premier League og Champions League senere ville kunne betale dem tilbage.

  Denne artikel er hentet fra www.Man-Utd.dk
  Man-Utd.dk er en dansk kampagne-side om kampen mod takeover

  📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

  ➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
  Læs mere om konkurrencen her

  Forrige artikel

  Dagens Glazer-historier

  Næste artikel

  Billeder af Not 4 Sale-armbåndene

  ANNONCE