I fjendens lejr – Spurs del 1

Mens de fleste af os ligger og plejer tømmermændene efter nytårsaften, skal Manchester United i aktion 1. januar 2014. Det sker når Tottenham kommer på…

Mens de fleste af os ligger og plejer tømmermændene efter nytårsaften, skal Manchester United i aktion 1. januar 2014. Det sker når Tottenham kommer på besøg på Old Trafford, i årets første kamp i Premier League.

I den anledning har vi taget turen over på den anden banehalvdel for et kort øjeblik, og taget en snak med Morten Grubbe, der er fan af Tottenham. Morten bor i København og læser humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab på KU, og er desuden spilekspert hos BetXpert.com.

Morten Grubbe spiller selv fodbold på Sjællandsserie-niveau, og har fulgt Spurs gennem en årrække. Vi har taget en snak med ham om hans syn på United, og i morgen kan anden del læses, her fokuserer vi på Tottenham, hvor du blandt andet kan læse hvad hans holdning til fyringen af Villas-Boas er, og om Christian Eriksen har været et godt køb.

Hvordan ser du pt Uniteds spillemæssige styrke?
Jeg synes, trods gode europæiske resultater og kun fem point op til andenpladsen i Premier League, at United har været præget af et for lavt bundniveau i denne sæson. Når de er gode, kan de tvære Leverkusen ud med 5-0 på Bay Arena, mens de i den seneste kamp var heldige med at vinde 1-0 i Norwich.

Så lige pt ser jeg ikke United som et mandskab man skal afskrive noget som helst, hverken i PL eller i CL. Men de bør arbejde med at rette op på bundniveauet, som er for lavt.

Sir Alex stoppede i sommers efter mere end 26 år som manager, er David Moyes den rette afløser?
Der var utvivlsomt startvanskeligheder, da han tabte tre af de første seks ligakampe i sæsonen. Og jeg var ret chokeret over hvor lidt United fik ud af sommerens transfervindue. På trods af udtalelser fra Moyes om, at penge ikke var noget problem, hentede man kun Fellaini (som endte med at koste 5,5 mio. pund mere end van Persie !).

Til det vil jeg også tilføje, at jeg synes Fellaini har en alt for defensiv rolle på holdet i forhold til hvor hans kvaliteter ligger. Lad os se hvad der sker, når han er tilbage efter sin skadespause.

Hvilke forventninger har du til United for den indeværende sæson?
Jeg har faktisk temmelig store forventninger til United. Selv om spillet ikke altid er flot, har Moyes på det seneste hentet seks sejre i træk, og blot lukket tre mål ind. Som sagt tidligere, skal man nok aldrig afskrive United fra noget som helst.

Siden 1989 er det blot blevet til en sejr for Spurs på Old Trafford – hvor skal Tottenham angribe for at få succes på onsdag?
Det vigtigste bliver i mine øjne at finde de gode defensive takter frem, lidt af det Tottenham viste tidligere på sæsonen, hvor nullet blev holdt (og sejre hentet) i 12 af 15 kampe. Jeg tror der nok skal komme chancer i den anden ende, så det gælder om selv at stå solidt i defensiven.

Forrige artikel

Manageren forventer ikke travl januar

Næste artikel

Moyes udfordrer Welbeck

ANNONCE