Interview med Shareholders United

Casper: Skal Manchester United blive ejet 100% af supporterne? Isåfald skulle det så være i form af få supportere eller mange, således at der ikke er…

Casper: Skal Manchester United blive ejet 100% af supporterne? Isåfald skulle det så være i form af få supportere eller mange, således at der ikke er nogen, som har aktiemajoritete?

Sean Bones: Hmm, nogle mennesker vil nok mene, at det er for meget magt, men hvis supporterne ejede 25& eller derover, så ville jeg tro det ville være sundt.
Jeg ville ønske, at supporterne ejede det hele. Andre vil måske sige, at det nok ikke vil virke.
Så det er et spørgsmål om forskellige meninger. Det er svært, at sige hvem der har ret.

Casper: Ville Shareholders United lave så stor modstand hvis Coolmore-mafiaen var ægte United-fan?

Sean Bones: Jeg tror, at de ville få modstand også selv om de var United fans. Vi vil have, at ALLE supportere skal have en chance foir at eje en lille del af klubben og ikke kun få, som ejer det hele.

Casper: Manchester United Plc introducerede forleden en ny transfer politik, hvor de vil frigøre så meget information om transfers som muligt, efter pres fra Coolmore-mafiaen. Hvad er Shareholders Uniteds holdning til, at en aktionær kan have så stor inflydelse?

Sean Bones: Personligt, så ser jeg det fornuftige i en større gennemskuelighed i klubbens finansielle politik, såsom agentbetalinger. Jeg finder det forkert, at agenterne modtager så store beløb, som de gør.
Men sådan er fodbold generelt, ikke kun i Manchester United, FA UEFA og FA har ikke reguleret alle reglerne sort på hvidt. Der er for mange smuthuller.

Casper: Arsene Wenger kommenterede forleden, at alle rygterne om et takeover og Fergusons fremtid var klubbens eget problem, fordi United har valgt at være et børsnoteret selskab. Ville United være bedre stillt, hvis de ikke var børsnoteret?

Sean Bones: Måske. Det er svært, at svare på. Jeg ville sige, at den ville være bedst stillt i supporternes hænder.
Hvis det er et aktieselskab, så har supporterne i det mindste chancen for at købe aktierne, men hvis en privat investorer, som kun er interesseret i at tjene penge ejede det hele, så ville det være dårligt.
Så det er et spørgsmål med mange dimensioner.

Casper: For nogle dage siden var der nogle irske United-fans, som sprayede deres holdninger på John Magniers bolig. Hvad er SUs holdning til dette?

Sean Bones: SU er imod enhver form for lovbrud. Der er intet galt med store fredlige demonstrationer. Det beviste Ghandi var effektivt.

Casper: Har SU en plads i Fans Forum?

Sean Bones: Ja, sammen med IMUSA.

Casper: Apropos IMUSA, samarbejder i om jeres kampagner?

Sean Bones: Ja, vi har medlemskaber på kryds. SU og IMUSA har også et medlem i begges bestyrelser, hvis rolle er at følge med i den anden organisation.

Casper: Har Manchester United nogensinde blandt sig i Shareholders United? Fx. bedt jer holde mund?

Sean Bones: Nej, vi har altid gjort, det som vi har fundet det rigtige at gøre, og som vores medlemmer har bedt os om at gøre. SU er et demokrati.

Casper: Manchester United har udviklet sig fra at være en fodboldklub til, at være en verdensomspændende underholdningsvirksomhed gennem fx. MUTV og merchandise.
Frygter i, at klubben vil koncentrere sig for meget på andre ting end fodbold? De har allerede fjernet FC i navnet.

Sean Bones: Ja, det er følelsen blandt supporterne. Fodbold er kernen i denne klub og det skal det altid være.

Casper: Så hvis SU kom til magten i United, ville i så overveje at genindføre FC i klubbens navn?

Sean Bones: Ja, selvfølgelig. Så hurtigst som muligt!

Casper: Hvad vil der ske med medlemmernes aktier, hvis klubben bliver overtaget af en anden?

Sean Bones: Hvis der sker et fuldt takeover, og han ejer 90% af aktierne, så vil SUs aktier blive solgt til ham og pengene vil gå retur til medlemmerne. Alle overskud vil gå til lokale børneorganisationer.

Casper: Nogen af de holdninger som jeg har hørt om ikke at blive medlem, er at et takeover ikke vil ødelægge klubben så voldsomt. Har i en besked til disse mennesker?

Sean Bones:
Min besked ville være, at United skal ejes af dem, som holder mest af klubben, supporterne.
Når en supporter køber en rød trøje, så er det et symbol på, at de er rød og er fan af klubben. Når de køber en aktie, så får de den ægte vare. Man kan ikke få en tættere forbindelse end at eje en del af klubben.

Casper: Har i nogen planer om, at lave medlemskampagner i fx. Kina, som er et af de største markedet for United.

Sean Bones: Supportere kan blive medlem over hele verden.
Vi har allerede medlemmer i over 50 lande. Senest i Mexico og El Salvador. Problemet med Kina er at gennemsnitsarbejderen ikke tjener så meget i forhold til vesten. Så generelt er Uniteds aktier udenfor deres budget, men måske vil det forandre sig i løbet af de næste 5 til 10 år. Vi prøver, at arbejde sammen med supporterklubber over hele verden.

Casper: Har SU nogle kendte medlemmer, fx. spillere, udover Ferguson?

Sean Bones: SU arbejder i øjeblikket på, at få en ny sektioner op med vores blikfang. Den er oppe på hjemmesiden meget snart.
Men jeg kan fortælle, at Harry Greig og Wille Morgan er de nuværende blikfang sammen med flere andre kendte.

Casper: Okey, det burde være det. Mange tak for din tid, Sean. Har du nogen sidste kommentar til de danske supportere?

Sean Bones:Bliv medlem af SU, så vi kan forsvare vores manager, historien og traditionerne i klubben. Hvis du ikke gør, hvem så? Vi må alle hjælpe til, at det den er idag skal forblive sådan. Vi vil ikke have, at den skal ændre sig.

Hvis du endnu er medlem, så tjek her:

Sådan melder du dig ind i SU

OldTrafford.dk støtter Shareholders United og opfordrer alle United fans til at melde sig ind i organisationen, så vi kan kæmpe imod et takeover!

Du kan tilmelde dig Shareholders United på ShareholdersUnited.org.

Gør det idag inden det er for sent!

Tilmeld dig uden brug af kreditkort eller check

Hvis du ikke har kreditkort eller ikke vil betale med check, så kan du også blive medlem via den skandinaviske supporterklub, MUSCSB, ved at indbetale medlemskontingentet og beløb til eventuel donation eller køb af flere aktier, til deres konto:
017 4661.
Husk at skriv på girokortet, at det er ang. Shareholders United.
Du bedes samtidig skrive en mail til per@united.no med navn, adresse, telefonnummer, fødselsdag, email og om du blot ønsker at være medlem eller også vil købe aktier/donere penge til organisationen.

Medlemskabet koster ca. 150 kr. per år.
For at købe yderligere aktier skal minimumsbeløbet være på 100 kr.

Spørgsmål angående indmelding via MUSCSB kan rettes til den danske formand, Helge Conradsen, på mail: unitedfanclub@post.tele.dk

Forrige artikel

Henke og Rivaldo afviste United

Næste artikel

Interview med Shareholders United

ANNONCE