OT.dk talentspejder: Benjamin Šeško

Det slovenske stortalent, Benjamin Šeško, er for tiden rygtet kraftigt til den røde del af Manchester og i den forbindelse bringer vi en talentspejderrapport af ham. Læs om, hvem han er, herunder.

Ifølge transferguruen Fabrizio Romano har der allerede været flere dialoger mellem spilleren og Manchester United, ligesom forhandlingerne efter sigende skulle være i den indledende fase mellem RB Salzburg og Manchester United.

Som mange har påpeget, heriblandt også cheftræner Erik ten Hag, er der brug for mere bredde på angriberpositionerne på holdet, så behovet for en angriber er der helt sikkert – uanset om Cristiano Ronaldo bliver eller ej. Ten Hag har i sin sidste tid i Ajax spillet med en stor 9’er på toppen i form af Sebatian Haller og Benjamin Šeško er lige nøjagtigt det og mere til. Šeško er både en høj spiller med sine cirka 193 centimeter, rimelig hurtig og teknisk begavet.

Karrieren

Benjamin Šeško er født 31. maj 2003 i en lille slovensk by ved navn Radece, hvor Šeško også trådte sine første fodboldskridt. Herefter gik turen videre forbi klubberne Rudar, Trbovlje og Krsko, hvor han i sidstnævnte klub lavede 23 mål i 59 kampe på U15-niveau.

I 2018 gik turen til NK Domžales U17, som et år efter solgte ham for 2,5 mio. euro (svarende til cirka 18,5 mio. kr.) til RB Salzburg, som med det samme lejede ham ud til rugeklubben FC Liefering i den næstbedste østrigske række. Det startede stille her og Šeško blev primært brugt som indskifter, hvorfor sæsonen kun førte et enkelt mål af sig. I 20/21-sæsonen blev han atter lejet ud til FC Liefering, og det gik mildest talt væsentlig bedre, da det blev til 21 mål i 29 optrædener, hvoraf de 13 mål blev scoret i sæsonen sidste 7 kampe.

Med den fine målform blev Šeško indkaldt til en venskabskamp i juni 2021 mod Nordmakedonien og fik debut på de det slovenske A-landshold som den yngste nogensinde med 18 år og 1 dag. Tre måneder senere scorede han sit første mål i kamp mod Malta og blev dermed også den yngste målscorer nogensinde for Sloveniens A-landshold.

Som 18-årig i sæsonen 21/22 fik Šeško omsider debut for RB Salzburg og ret imponerende lavede han 11 mål i 14 starter fordelt på alle turneringer. I den nuværende sæson har Šeškoi deltaget i tre kampe og lavet to mål og en enkelt assist.

Inden Šeško skiftede til RB Salzburg, var han en eftertragtet herre fortæller Elvis Basanovic, der var Šeškos agent for et par år siden:

– Vi havde en masse tilbud fra virkelig store klubber. Var vi gået efter pengene, var Benjamin flyttet til England eller Italien. Men vi besluttede os for at se på det større billede og Salzburg-projektet. De største klubber i Europa forsøgte at få ham. Interessen for ham var enorm. Jeg har aldrig set noget lignende før, siger Elvis Bašanović ifølge footballtransfers.com og fortæller om hans styrker:

– Benjamin er et af de største talenter i sin aldersgruppe i Europa. Han har en utrolig krop, er høj, hurtig, har store springevner, er teknisk begavet og hans største styrke er hans afslutning.”

Sammenligningerne

Flere medier har i den seneste tid sammenlignet ham med Erling Haaland og Šeško er da også blevet konfronteret med sammenligningen af slovenske medier. En sammenligning han tager meget rolig:

– Sådanne sammenligninger motiverer mig og giver mig energi. Det er ikke noget, der presser mig. Jeg vil lytte og lære, så jeg kan blive endnu bedre, end han er, har han udtalt til slovenske medier og tilføjer:

– Mine holdkammerater i klubben fortæller mig, at Haaland og jeg ligner hinanden meget, især hvad angår fart. De fleste af dem fortæller mig endda, at jeg er bedre end ham!

Personligt synes denne OT.dk talentspejder efter at have set flere videoer med ham, at han minder mere om Robert Lewandowski eller Zlatan Ibrahimović, da han er ret akrobatisk, har masser af fart og springstyrke og lidt af den der flabethed, som kan gøre ham til en fanfavorit.

Hvad så nu?

Der er ingen tvivl om, at han er en spiller, der passer rigtig godt ind på det nuværende Manchester United-hold, da han har en god pakke og er teknisk dygtig med fødderne samtidig med, at han er en trussel i luftspillet. Dermed passer han godt til vores kreative og visionære typer, som Chistian Eriksen og Bruno Fernandes, da hans spilforståelse er veludviklet Šeškos alder taget i betragtning.

At han har så mange fleksible kvaliteter gør også, at han er en spiller, der vil tiltrække sig opmærksomhed og passe ind på mange hold. På dagens twitter-feed har man kunne erfare, at både Chelsea og RB Leipzig også er inde i billedet og efter sigende allerede haft et møde med Šeškos agent.

Fortsætter han sin udvikling har han potentialet til at blive en af Europas førende angriber og vil klæde vores angreb i de kommende år.

Fakta om Benjamin Šeško

Position: Angriber
Nationalitet: Slovenien
Alder: 19 (Født 31. maj 2003)
Fod: Højre
Højde: 193 centimeter
Kampe for nuværende klub: 41
Mål for nuværende klub: 13
Assist for nuværende klub: 8
Nuværende klub: RB Salzburg
Tidligere klubber: Radece, Rudar Trbovlje, Krsko,Domzale og FC Liefering
Spillersammenligning: Erling Haaland, Robert Lewandowski eller Zlatan Ibrahimović
Styrker: Fysisk stærk, sprængkraft, fart, teknik, skud og udfordrende i sit spil.
Svagheder: Begrænset erfaring på højt niveau. Har spillet seks kampe i Champions League uden mål eller assists.
Forventet indkøbspris: 45-55 millioner pund (Cirka 390 – 485 mio. kroner)
Kontraktudløb: 30/6-2026
Sagt om ham:
Elvis Basanovic – tidligere agent

– Han har en utrolig krop, er høj, hurtig, har store springevner, er teknisk begavet og hans største styrke er hans afslutning

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Ten Hag om spilleres afgang før slutfløjt: Uacceptabelt

Næste artikel

Manchester United præsenterer ny global samarbejdspartner

ANNONCE