Overblik: Hvor gode er Uniteds ChL-modstandere?

OldTrafford.dk har scoutet lidt på Young Boys, Juventus og Valencia, som er Manchester Uniteds modstandere i Champions Leagues gruppe H.

BSC Young Boys

Scoutet af Rasmus Lykke Therkelsen

Manchester United skal møde de forsvarende schweiziske mestre på udebane den 19/9 og tager imod Young Boys tirsdag den 27/11. Schweizerne er 4. seedede og er underdogs i en ellers højt profileret gruppe, men Manchester United har formentlig lært ikke at undervurdere schweiziske hold i Champions League, da også schweiziske Basel i 2011 sendte United ud af gruppespillet.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Profiler:

Miralem Sulejmani
Den tidligere Ajax- og Benfica-profil er udover Hoarau også en trussel foran mål. I fem ligakampe er han allerede noteret for to mål. Rutinen fra større europæiske ligaer og det serbiske landshold, samt den offensive trussel fra den venstre flanke, gør ham til én af de spillere, man virkelig skal holde øje med hos de schweiziske mestre.

Guillaume Hoarau:

Med 15 sæsontræffere i sidste sæson hjalp franskmanden Young Boys til at vinde den schweiziske liga suværent for første gang i flere årtier. Den tidligere PSG-angriber har fortsat den fortrinlige målform ind i denne sæson, hvor han har scoret fire mål i seks mulige i den nye ligasæson.

Kevin Mbabu

Den 23-årige højreback, med Premier League erfaring for Newcastle, har udviklet sig til at være en stor profil på det schweiziske mandskab, og debuterede på det schweiziske landshold tidligere på måneden i en landskamp mod Island.

Manager:

Bern-klubbens nye chef, Gerardo Seoane, står bag Young Boys-mandskabet. Den 39-årige manager er uerfaren i seniorsammenhæng, hvor han før denne sæson stod bag Luzerns u21-hold, hvor han i januar blev forfremmet som seniortræner. Han er startet fremragende i Young Boys, hvor det er blevet til seks sejre ud af seks mulige og dermed et perfekt pointgennemsnit på 3,0 i sin nye klub.

Spillestil:

Med 84 mål i sidste sæson og 19 i den indeværende, må Young Boys betegnes som værende et mandskab med store kvaliteter i det fremadrettede spil. Med profiler som Hoarau og Sulejmani skaber holdet mange chancer, og vil satse på at gøre det samme mod de andre storhold i europæisk sammenhæng.

Form:

Med rent bord i den schweiziske liga og en målscore på 19-4, kan man næppe kræve mere af de forsvarende mestre. Den suveræne form i ligaen, sammen med fortrinlige præstationer i kvalifikationen, har Young Boys fået den bedst mulige optakt til første gruppespilskamp mod Manchester United.

Resultater i tidligere sæsoner:

På trods af ikke at have vundet den hjemlige liga i 32 år før forrige sæson, har klubben de seneste fire sæsoner befundet sig i top tre i ligaen. I denne sæson er man startet, hvor sidste sæson slap, og det ser ud til, at Young Boys er det bedste bud på en schweizisk mester i sæson 2018/19.

Bedste resultat i CL:

Siden Young Boys aldrig har optrådt i Champions League før, er den hidtil bedste præstation som deltager i gruppespillet.

LÆS OPTAKT TIL YOUNG BOYS-KAMPEN I BERN HER

Valencia CF 

Scoutet af Christian Beenfeldt Rothausen

Manchester United tager imod spanske Valencia CF på Old Trafford tirsdag den 2/10 i sæsonens anden Champions League kamp. Den 12/12 går turen til Valencia, den tredjestørste by i Spanien, hvor Estadio Mestella lægger rammerne for den sidste gruppekamp, inden Manchester United, forhåbentlig, skal spille Champions League ottendedelsfinale efter årsskiftet.

Profiler:

Valencia CF er et spændende hold, som råder over en række profiler. Sidste år var Andreas Pereira blandt andet en af disse, idet han spillede 29 kampe for ”Els taronja” (de orange). Herunder listes tre af de nævneværdige på det hold, der skal forsøge at gøre det godt i dette års Champions League.

Rodrigo Moreno:
Ikke nok med at Rodrigo er en af de første spillere på holdkortet i Valencia, så er han også en fast bestanddel af ”det nye” spanske landshold. Angriberen er skolet i Real Madrid, men slog igennem i portugisiske Benfica. Det er dog først i Valencia, at han virkelig har fået den opmærksomhed, han fortjener. To mål for Spanien i forrige landsholdspause og 16 La Liga mål forrige sæson taler sit tydelige sprog. Rodrigos største force er hans fart.

Dani Parejo:
Parejo er ligesom Rodrigo skolet i Real Madrid, men har spillet i Valencia siden 2011. Han er blevet en del af klubbens dna, hvilket også har resulteret i udnævnelsen til anfører. På den centrale midtbane er Parejo med til at agere bindeled mellem forsvar og angreb. Derudover er han overraskende målfarlig taget hans position i betragtning, hvilket syv mål i forrige La Liga sæson vidner om. Et snit han gjorde endnu bedre i 2014/15 sæsonen, hvor det blev til 12 mål. Mange af disse mål kommer dog også på straffespark.

Jose Gaya:

Den 23-årige venstreback er det næste skud på stammen af talentfulde spillere, der er kommet gennem Valencias ungdomssystem. Ikke nok med at Gaya allerede har rundet de 100 kampe for hans barndomsklub, så fik han også debut for det spanske landshold i forrige uge i 6-0 sejren over VM-sølvvinderne fra Kroatien. Gaya er en lille, eksplosiv back, som gerne deltager i det fremadrettede spil.

Derudover er danske Daniel Wass også at finde på Valencia-holdet, hvor han har fået fint med spilletid i sæsonens første par kampe.

Manager:

Marcelino García Toral er navnet på manden, der skal styre Valencia CF fra trænerbænken, når de skal møde Manchester United. Som spiller var Marcelino en stabil La Liga-spiller uden landskampe eller optrædener for nævneværdige storhold. Som træner har den 53-årige spanier været hos en lang række spanske klubber, hvor han siden 2011 har stået i spidsen for henholdsvis Sevilla, Villareal og nu Valencia. Han kom til Valencia den 23 maj 2017, og har en statistik på 1,84 point pr. kamp målt på hans 50 optrædener som træner i Valencia. Hans bedste snit indtil videre i sin trænerkarriere.

Spillestil:

Valencia stiller op i en 4-4-2. Oftest benytter de to backs, som rigtig gerne deltager fremad i banen. På de to kanter vælger de dog ofte at benytte sig af spillere, som er centrale midtbanespillere, hvilket medfører, at de bliver en smule mere kompakte. Her har træner, Marcelino, indtil videre denne sæson roteret mellem Cheryshev, Torres, Wass og Soler, hvor de to førstnævnte er de eneste vante kantspillere. I angrebet besidder Valencia-holdet masser af kvalitet, hvor Gameiro og Rodrigo har været de primære førstevalg, men hvor både Guedes samt Batshuayi, som vi kender fra Chelsea, også får spilletid. Generelt er bredden på Valencia-holdet god, og Marcelino har muligheden for at rotere og prøve nye ting, hvis spillerne ikke præsterer. Og det har de ikke gjort indtil videre denne sæson.

Form:

Valencia har ikke præsteret som ønsket i starten af denne sæson. Med blot tre point i fire kampe er det ikke tilfredsstillende for en klub, som anser sig selv, som værende en topklub i spansk fodbold. Holdet har især lidt under manglende mål, hvilket blot tre mål indtil videre denne sæson bevidner om. På papiret er der masser af kvalitet i offensiven, men Marcelino mangler stadig at få dette forløst fra sine spillere i denne sæson. Måske situationen er en anden, når holdet gæster Old Trafford om nogle ugers tid, hvor spillere som Gameiro, Batshuayi, Wass og Cheryshev kan have vænnet sig til tilværelsen i deres nye klub.

Resultater i seneste sæsoner:

I sidste sæson fungerede mange ting godt i Valencia. Klubben endte på en 4.plads, hvilket er den bedste placering siden 2014/15. I mellemtiden har klubben haft en lille sportslig nedtur, hvilket to 12.pladser bevidner om. Bedste placering i nyere tid er 3.pladsen i 2011/12. Klubbens seneste La Liga trofæ var i 2003/04.

Bedste resultat i CL:

Den spanske klub er ikke en uvant faktor i europæisk sammenhæng. Dette vidner to tabte Champions League finaler i henholdsvis 1999/2000 og 2000/01 om. De seneste sæsoner har klubben dog ikke været med i klubfodboldens fineste selskab, hvor man senest i 2015/16-sæsonen røg tidligt ud som nummer tre i gruppespillet. I år venter der også en svær, men ikke umulig, gruppe. 

.. Og så bliver det ekstra sjovt for Juan Mata er besøge Estadio Mestella til december. Den lille spanier spillede sammenlagt 174 kampe for Valencia mellem 2007 til 2011.

Juventus

Scoutet af Rasmus Lykke Therkelsen

Manchester United tager tirsdag den 23/10 imod den italienske storklub Juventus og skal onsdag den 7/11 et smut til Torino, som udgør de tredje og fjerde gruppespilskampe, som må betegnes som at være afgørende i Manchester Uniteds bestræbelser mod førstepladsen i gruppen.

Profiler:

Juventus, der er førsteseedholdet i puljen, råder over mange store stjerner, herunder den forsvarende Ballon D’Or-vinder og tidligere United-spiller, Cristiano Ronaldo. Herunder listes tre af de største stjerner fra de forsvarende italienske mestre:

Cristiano Ronaldo:

En spiller, hvis status taler for sig selv. Efter tre halvsløve kampe til at starte sin Juventus-karriere, fik portugiseren gang i målformen i søndags, hvor han scorede de to Juventus-mål i sejren over Sassuolo, hvor det sidste af slagsen udgjorde hans ligamål nummer 400. Den tidligere United-helt har vundet hæderen som verdens bedste fodboldspiller fem gange, herunder den første i sin tid i Manchester United.

Miralem Pjanic:
Den 28-årige bosnier har siden ankomsten i 2016 været styrmanden på Juventus’ midtbane. Med sine lækre pasninger, fænomenale sparketeknik og sublime sparketeknik, har han hurtigt vundet hjerterne hos Juventus’ fans og træner Massimiliano Allegri. Midtbanegeneralen er i sin Juventus-tid noteret for ti mål i 61 kampe.

Giorgio Chiellini:
Den nyvalgte kaptajn, Giorgio Chiellini, har siden sin ankomst i 2005 udviklet sig til at være en fast del af kernen i Juventus’ forsvar. Med sin hårdhed, lederskab og erfarenhed, må den nu 34-årige italiener betegnes som en af de mest ikoniske spillere i klubbens historie, og sine med 13 år i klubben er han blandt de ti længst spillende nogensinde i klubben.

Manager:

Massimiliano Allegri er manden bag det stjernespækkede mandskab, og har før sin tid i Juventus stået i spidsen for en lang række italienske klubber, herunder fem sæsoner i AC Milan. Den 51-årige italiener ankom til Juventus i sommeren 2014, hvor han siden ankomsten kan prale af et pointgennemsnit på 2,21 points pr. kamp, hvilket er hans hidtil klart bedste i karrieren.

Spillestil:

Juventus stiller op i en 4-3-3 med de store stjerner Paulo Dybala og Cristiano Ronaldo på hver sin kant, og som oftest med kroaten Mario Mandzukic som spydspids. De oftest foretrukne midtbanespillere er en trio af Blaise Matuidi, Miralem Pjanic samt den nytilkomne Emre Can, som danner en sikker og boldsikker midtbaneakse. De to backs, som oftest er Alex Sandro og Joao Cancelo, er offensivt agerende og har begge deres største forcer i netop dette spil.

Der er utrolig meget bredde på alle positioner på det italienske mandskab, så lige meget hvilke 11, der stiller op mod Manchester United, vil der blive kamp til stregen.

Form:

De suveræne italienere har i de første fire kampe i Serie A gjort rent bord og scoret 12 points ud af 12 mulige, hvor man allerede nu ligger med tre points afstand til nummer to – og det ligner allerede nu en gentagelse af sidste års triumf i ligaen. Det faktum, at de har fået Cristiano Ronaldo kan gøre dem ekstra farlige i Champions League, en turnering, hvor portugiseren som regel er ekstra farlig.

Resultater i senere sæsoner:

I de seneste seks sæsoner har Juventus været den altdominerende faktor i italiensk topfodbold, hvor klubben har vundet ligaen samtlige år siden 2011/12-sæsonen. Juventus er også vant til succes i Champions League, hvor man på trods af ikke at have vundet turnering siden 1996 har nået finalen to gange ud af de seneste fire sæsoner.

Bedste resultat i CL:

Juventus er et yderst velkendt bekendtskab i “mestrenes liga”, hvor holdet har vundet turnering to gange – i 1985 og 1996 og optrådt i adskillige finaler. En Champions League-sæson uden Juventus-succes synes efterhånden usandsynlig, så derfor er Juventus utvivlsomt den største konkurrent til Manchester United i dette års gruppespil.

DU KAN KOMME OVER OG SE MANCHESTER UNITED MOD JUVENTUS PÅ OLD TRAFFORD FOR UNDER 3.000 KRONER. TJEK LA TRAVELS REJSETILBUD HER.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Optakt: United tager hul på Champions League

Næste artikel

Startopstilling: Dalot får debut mod Young Boys

ANNONCE