Optakt: United tager hul på Champions League

I morgen aften møder Manchester United på udebane schweiziske Young Boys i årets første Champions League-kamp.

“I don’t want to make a drama of it, we don’t have time we have a match on Saturday. We have no time to be sad for more than 24 hours. That’s football, it is not the end of the world.

I have sit in this chair twice in the Champions League and knocked Manchester United out with Porto and Real Madrid, so it is not something new for the club.”

Sådan sagde José Mourinho efter Uniteds exit fra sidste sæsons Champions League-turnering. Det var i ottendedelsfinalen, at ‘De Røde Djævle havde tabt med 2-1 samlet mod spanske Sevilla efter to meget lidt inspirerende præstationer fra United.

Kommentarerne vakte stor vrede hos United-fans rundt om i verden, da meningen var, at Mourinho var lidt ude af sync med, hvordan følelsen var blandt fansene i nederlagets stund. Det var helt tilbage i marts måned.

Nu er vi i september, Champions League starter igen, men United-fansenes vrede mod Mourinho er ikke nødvendigvis mindre. Ikke fordi sidste sæsons Champions Leauge-exit sidder i frisk erindring, men på grund af en tumultarisk pre-season og siden en svingende sæsonstart i Premier League.

Tre gange har United sejret, men to gange har holdet også forladt banen som taber i sæsonens første fem kampe. De seneste to kampe er vundet, så morgendagens kamp mod Young Boys fra Schweiz er en mulighed for at fortsætte en god stime.

På midtbanen har Fellaini og Matic fået roller som bolværk foran et lidt skrantende forsvar, og det har givet plads til, at Pogba de seneste to kampe i glimt har vist, hvad han kan i en lidt mere fri og offensiv rolle.

Luke Shaw startede sæsonen flyvende, men i en venskabskamp mod Spanien, løb englænderen ind i en slem hovedskade, som holdte ham ude fra weekendens sejr mod Watford. Det ventes, at Shaw starter i morgen, ligesom engelske medier spekulerer i, at Diogo Dalot kan få sin debut i Schweiz. Det vil helt sikkert være spændende at se, hvad to ‘rigtige’ backs kan gøre for Uniteds opbyggende spil.

Kampen bliver spillet på Young Boys’ græstæppe i Bern, og de schweiziske mestre har indtil videre fået en fornem start på sæsonen med seks sejre ud af seks mulige. Det er altså et hold i form, som United skal op imod.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles den 19. september klokken 21:00 på Stade de Suisse Wankdorf.

Kampens dommer:
Tyske Deniz Aytekin skal dømme kampen.

Skader og karantæner:
Antonio Valencia er ikke rejst med til Schweiz, da han døjer med en mindre skade. Marcos Rojo er skadet, og det er uvist, hvordan Phil Jones har det, men ellers er alle klar for United. Young Boys må undvære Sandro Lauper og Pedro Teixeira, der begge er ude med skader.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea
Dalot – Smalling – Lindelöf – Shaw

Matic – Fellaini
Pogba

Rashford – Lukaku – Alexis

Young Boys

Wölfli
Benito – Camara – Von Bergen – Schick

Mgamelu – Sow – Sanogo – Fassnacht
Assalé – Hoarau

Sagt om kampen:
“Vi vil gerne forbedre os i Champions League. Det er en fantastisk turnering, og det er lang tid siden, United sidst vandt, så vi er klar til opgaven.” David De Gea på dagens pressemøde i Bern.

Skribentens bud på kampens resultat:
Manchester United har leveret to okay udebanepræstationer senest, og jeg tror, de tager nogle af de samme takter med ind til kampen i morgen aften. 2-0 til vores helte fra det nordlige England.

Vidste du, at…

  • Det er første gang nogensinde, at Manchester United møder Young Boys?
  • Det er første gang siden sæsonen 1986-1987 at Young Boys deltager i Champions League?
  • Det er Manchester Uniteds 22. sæson i Champions League? Kun FC Barcelona, Real Madrid og Porto har været med flere gange(23).
  • Young Boys har kun vundet en ud af deres seneste seks kampe mod et engelsk hold?

TV: 
Kampen bliver vist på TV3 Sport.

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

På lånt tid: Tuanzebe fortsætter sin stime i Aston Villa

Næste artikel

Overblik: Hvor gode er Uniteds ChL-modstandere?

Relaterede artikler
Total
0
Share