Sådan ser vi Manchester United: På Den Glade Gris

I en ny serie fortæller danske Manchester United-fans om at se Manchester United-kampe på pub. I denne artikel har vi talt med Kennet Horst Hansen, som…

I en ny serie fortæller danske Manchester United-fans om at se Manchester United-kampe på pub. I denne artikel har vi talt med Kennet Horst Hansen, som ser kampe på Den Glade Gris i København.

Hvorfor skal United-fans se kampen med jer på Den Glade Gris?

Vi tager på pubben for at opleve den stemning og det sociale sammenhold, som eksisterer blandt United-fans. Det er vores alternativ til at tage på stadion og se kampene. Jeg startede med at komme på Den Glade Gris i 2006 og siden da har jeg fået mange nye venner og bekendtskaber derinde, som deler min største passion – Manchester United. Det er det sociale sammenhold som gør, at man kommer derind weekend efter weekend. 

Stemningen er derudover helt unik og vi ser kampene på engelsk tv. 
Kombinerer man alt det med, at der altid er 50 pct. på alt i baren når United spiller (både før og efter kampen), kan jeg ikke se, hvorfor man skulle vælge at se kampene på Kanal 6 i selskab med Claus Thomsen og Michael Schäfer. Jeg husker, at jeg mødte nogle englændere i baren derinde. Da de hørte om priserne med 50 pct. og at der var engelsk tv til kampene sagde den ene ”I think I just died and gone to heaven”.

Kommer der mange United-fans? Hvordan er stemningen til kampe?

Den Glade Gris har altid begge etager åbne til Uniteds kampe. Mit bud er, at der til de mindre kampe kommer 50 mennesker. Til de store kampe (som fx Liverpool) har vi ofte været ca. 200 mennesker. 
Stemningen til de store kampe er på niveau med at være på pub i Manchester. Jeg står altid på 1. sal, hvor det er min oplevelse, at der bliver sunget mest. Det er helt specielt.

Gør Den Glade Gris noget specielt for Manchester United fans?

Jeg er en del af en følgegruppe, som løbende hjælper Den Glade Gris med at forretningsudvikle deres fodboldafdeling. I den forbindelse må jeg sige, at Den Glade Gris er meget ambitiøse. De investeringer og initiativer, der allerede er taget de senere år gør, at jeg vil kalde dem for den førende pub i Danmark når det gælder fodbold. De holder arrangementer for os fans, såsom sommerfest og julefrokost – så det er bare med at melde sig på Facebookgruppen eller få skrevet sig på mailinglisten inde på pubben – så vil man blive inviteret med. 
Derudover giver Den Glade Gris os United-fans det frirum fra en travl hverdag, hvor man kan komme ind og diskutere startopstillingen, råbe og skrige under kampen, drikke øl med gutterne efterfølgende og så tage hjem igen.

Har du et godt råd hvis man kommer første gang?

Som alle andre steder kommer der ikke noget til en, hvis man ikke opsøger det. Så kom derind og fald i snak med folk. På 1.salen står man primært op under kampene. Nedenunder er der mulighed for at sidde ned. Så alt afhængigt af hvordan man vil se fodbold kan man få det opfyldt på Den Glade Gris.

Hvad er det for nogle United-fans der kommer til kampene? 

Det jeg finder helt unikt ved fodbold er, at du på tværs af alder, køn og beskæftigelse kan dele alle de oplevelser, som klubben giver en. Det er meget blandet, hvem der kommer derinde. Præcis som på et fodboldstadion. Vi er repræsenteret ved alle generationer derinde – lige fra unge studerende, som bliver hængende efter kampen til flere øl – til forældre, der har deres børn med derind. En del af fansene har set fodbold sammen i mange år – helt siden 90erne, hvor det for alvor blev muligt i Danmark. Fælles for fansene vil jeg sige, at der altid er god stemning og vi aldrig har problemer med optræk til slagsmål mv. (som på andre pubs) – jeg tror det er en af de ting der gør, at også den ældre generation har lyst til at komme derind.

Kan du beskrive nogle af de største øjeblikke på Den Glade Gris?

Der har været mange. Vi fyldte fx hele gaden ved Den Glade Gris med et storskærm arrangement, da vi vandt Champions League over Chelsea i 2008. Det var stort – mange tusind fans samlet fra hele Skandinavien. Fans fra Norge rejste til København for at komme på Den Glade Gris, da de hørte om det arrangement.

Indtil videre har sæsonens højdepunkt for mig været Van Persies mål i overtiden mod City – den dag sprang Den Glade Gris i luften.

 

Forrige artikel

Fergie: FA udstiller mig

Næste artikel

Startopstillingen mod Fulham i FA Cuppen

ANNONCE