Singing section på Old Trafford

Gårsdagens Champions League-opgør mellem Manchester United og Real Sociedad var samtidig første skridt på vejen mod bedre stemning på Old Trafford. Der…

Gårsdagens Champions League-opgør mellem Manchester United og Real Sociedad var samtidig første skridt på vejen mod bedre stemning på Old Trafford. Der blev forsøgt med en såkaldt singing section, hvor 1.500 United-fans skulle give den fuld gas og få stemningen i vejret.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Massevis af fans havde meldt sig til at få plads på dette afsnit, der var placeret klods op af de medrejsende spanske fans. Dette område er nemlig der hvor akustikken skulle være bedst på Old Trafford.

Hvordan gik det så med denne stemningstribune, som ikke umiddelbart er så klassisk engelsk? Jeg var i Manchester i går, og så kampen fra Stretford End, her er mit syn på tiltaget.

Fælles march til kampen

Det ses tit til udekampe i Champions League. Sidste år vandrede stort set hele Dortmunds medrejsende fan-gruppe fra centrum af Manchester til Etihad Stadium, da de mødte City i Champions League. De skabte en forrygende stemning på vejen derud, og dermed var de allerede helt oppe i gear volume-mæssigt, da de gjorde entre på stadion.

United havde forsøgt lidt af dette i går. Der var arrangeret fælles march fra nogle af pubberne rundt om Old Trafford mod stadion. Jeg stod selv under Sir Alex Ferguson Stand cirka et kvarters tid før kick-off, da en stor gruppe fans kom marcherende i fælles sang. Et fantastisk syn, og der var god lyd på.

De United-fans jeg har hørt reaktioner fra, var alle rigtig positive for dette tiltag. De sagde netop, at de var helt oppe at køre da de kom ind på stadion, og at stemningen derfor allerede fra første fløjt var helt i top. Så forhåbentlig er dette et område der arbejdes videre med.

Samspillet med Stretford End

Det kan opleves flere steder i Sydeuropa, hvor hjemmeholdet har deres fans placeret et par forskellige steder på stadion. Hjemmeholdets fans kan opildne hinanden, der kan synges med/mod hinanden og der kan sættes lidt mere gang i stemningen.

Ved gårsdagens kamp startede der flere gange sange nede fra modsatte ende, altså fra singing section området, og Stretford End greb hurtigt bolden og brølede med på sangene. Det er bestemt et område der i givet fald vil kunne udvikles og med tiden blive rigtig fedt.

Selvfølgelig er det lidt ærgerligt, at flere har forladt Stretford End for at få plads i modsatte ende. Men det virkede i går også til, at det havde givet Stretford End et spark bag i, og der ville man ikke stå tilbage og være stille.

Modspil med udeholdets fans

Hele 6.000 Sociedad-fans var i går på Old Trafford. Det er desværre sjældent der i dag er så mange medrejsende fans til kampene mod United. Ofte har klubber som Fulham, Swansea og flere andre medbragt under 1.000 fans. Biletpriserne er ganske enkelt for høje, når man samtidig skal indregne transport samt mad og drikke.

Det kan måske lyde mærkeligt, men jeg håber vi flere gange i fremtiden vil se udeholdene medbringe en god portion fans. Det giver et super modspil mellem de United-fans der er ved singing section og så de mange ude-fans.

Vi ser det også når United er på udebane, det der spil der kører mellem fans fra udeholdet og hjemmeholdet er vigtigt. Det kan være sange der svares tilbage på og bølger frem og tilbage, det er en fornøjelse for fans at kunne give modstanderen lidt gas.

Fremtiden for singing section

Men hvad byder fremtiden så på, var det blot en enlig svale i går? Jeg tror det ikke, og håber bestemt at klubben vil lytte og arbejde aktivt sammen med fansene, for at videreudvikle de forskellige ideer og tiltag der er fremme.

En vigtig del af det i går var også, at det for engangs skyld var tilladt at stå op. Det meste af Stretford End stod op under hele kampen, ligesom hele singing section-området havde tilladelse til at stå op. Det er bestemt positivt, fremfor man så snart man rejser sig, næsten er ved at blive smidt ud fra stadion.

Men ståpladser alene er ikke det der gør forskellen. Hvorfor kan det ikke være muligt “blot” at have billet til et specifikt afsnit af stadion, fremfor en nummereret billet? Netop det at man kan følges og stå sammen med sine venner, en lille gruppe sammen, ville også hjælpe på stemningen på stadion.

Gårsdagens kamp var første gang med singing section, men mon ikke alle parter har fået blod på tanden. Flere var skeptiske på forhånd, men alle er indstillet på at der skal ske noget nu, for at ændre på stemningen på Old Trafford. Og konceptet var godt, det kan der arbejdes videre med.

Alt i alt vil jeg sige, at det var en rigtig positiv oplevelse med singing section i går. Jeg gik selv fra Old Trafford med en følelse af, at det havde hjulpet, stemningen var bedre end længe. Og alle jeg har hørt fra, var yderst positive omkring konceptet. Så der er håb for en bedre stemning i fremtiden på Old Trafford.
 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Phelan: Fergie-afsked standsede klassesigning

Næste artikel

Optakt: United vs Stoke

Relaterede artikler
Omari Forson
Gå til siden

Overblik: Ungdomsholdene

Her i landsholdspausen tager vi en status for U21- og U18-holdet, for at se, hvordan de klarer sig i denne sæson og hvem man skal holde øje med.
Gå til siden

Eriksen: Jeg mangler lige en kasse

Manchester Uniteds midtbaneprofil, Christian Eriksen, gav for nyligt et interview, hvor han bl.a. løftede sløret for, hvordan stemningen er i omklædningsrummet.
Gå til siden

Europa League: Hvem er FC Sheriff?

Manchester United deltager som bekendt i dette års Europa League. OldTrafford.dk tager i en artikelserie et kig nærmere på de tre øvrige klubber i gruppespillet, der byder på møder med Real Sociedad, FC Sheriff og Omonia Nicosia.
ANNONCE
Total
0
Share