To spillende managers i Uniteds historie

Ryan Giggs blev i dag udpeget til midlertidig manager for United, samtidig med han endnu selv er aktiv på grønsværen. Ikke en nem opgave for den 40-årige…

Ryan Giggs blev i dag udpeget til midlertidig manager for United, samtidig med han endnu selv er aktiv på grønsværen. Ikke en nem opgave for den 40-årige waliser, som dermed blev den anden person i Uniteds historie, der skal være spillende manager.

Den første er Clarence Hilditch, som fra oktober 1926 til april 1927 var spillende manager for United. Det var han i 31 kampe, hvilket kastede ni sejre og hele 14 nederlag af sig.

Hilditch blev i en alder af bare 31 år udnævnt til spillende manager, da den daværende manager John Chapman blev suspenderet af FA grundet upassende opførsel. Det gav dermed chancen til Hilditch, der ligesom Giggs spillede venstrekant.

Clarence Hilditch havde det ikke nemt i hans periode som spillende manager. Ganske vist var han en populær skikkelse i spillertruppen, men flere faktorer gjorde det svært for ham at få succes som manager.

– Klubben valgte at bruge penge på at købe grunden ved Old Trafford, og havde derfor ikke ret mange penge til forstærkning i denne periode.

– Som manager skal der tages nogle svære valg, og det fandt Hilditch ikke altid lige nemt.

EFter 31 kampe i spidsen for United, blev han erstattet af Herbert Bamlett. Hilditch blev i United som spiller i yderligere fem sæsoner, og nåede i alt op på 322 kampe i den røde trøje.

Forrige artikel

Lineker: United er i krise

Næste artikel

- United skal ud og investere

ANNONCE