Uniteds CL-modstandere: Istanbul Basaksehir

Her på OldTrafford.dk varmer vi op til Champions League. Det gør vi blandt andet ved at zoome ind på Manchester Uniteds modstandere i gruppe H. I denne omgang kigger vi på de tyrkiske mestre Istanbul Basaksehir.

Så er vi nået til Manchester Uniteds tredje og sidste modtander i Champions League gruppespillet, Istanbul Basaksehir. Den første kamp mod de tyrkiske mestre bliver spillet i morgen klokken 18:55 i Istanbul, på Başakşehir Fatih Terim Stadion. Kampen på Old Trafford bliver spillet den 24. november. Istanbul Basaksehir har nærmest taget Tyrkiet med storm siden de i 2014, for anden gang i klubbens historie, rykkede op i den bedste tyrkiske række. Siden oprykningen har de ikke fået en dårligere ligaplacering end en fjerdeplads. 

Profiler 

Edin Visca

Den 30-årige Edin Visca er muligvis Istanbul Basaksehirs vigtigste spiller. Visca spiller på højre kant og truer konstant sin modspiller med sin hurtighed og gode dribleevne. Visca er en spiller, der ved, at han er hurtig og udnytter sin force så tit han kan. Enten ved at få spillet bolden i dybden, eller få bolden i fødderne tidligere på banen og overløbe sin modstående back. Selvom han er højrebenet, og er dygtig til, at trække til baglinjen for at slå et indlæg, ser han intet problem i at trække ind i banen, og komme til skud med hans svagere venstreben. Dermed kan det blive noget af en opgave for Luke Shaw, Alex Telles eller Brandon Williams, hvis Visca er i spillehumør.  Visca har spillet i Basaksehir siden 2011 og den loyale bosnier har været involveret i 202 mål i 356 kampe for Istanbul Basaksehir. I indeværende sæson har han lavet tre mål og en assist i ni kampe. 

Istanbul Basaksehir

Irfan Can Kahveci

Irfan Can Kahveci har spillet i Istanbul Basaksehir siden han skiftede til klubben som 21-årig i 2017. Kahveci spiller som 8’er inde på venstre side af den centrale midtbane, hvor er god til at iscenesætte sine medspillere. Kahveci leverer tit den andensidste aflevering, der fører til mål. Kahveci må utvivlsomt have spillet meget FIFA, for en af hans forcer er driblinger. Ved hjælp af skudfinter og kropsfinter, får han det rum han skal bruge til at iscenesætte de andre. Med sine gode afleveringer, driblinger a la FIFA og sit arrogante udtryk er Irfan Can Kahveci en vigtig brik i Istanbul Basaksehirs offensive taktiske tilgang. 

Mert Günok

Mert Günok er målmand for Istanbul Basaksehir. I sidste sæson hvor klubben vandt sit første mesterskab, bidrog han med ti clean sheets og lukkede kun 31 mål ind i ligaen. Günok har fået sin fodboldopdragelse i Fenerbahce, hvor mængden af spilletid dog var minimal. 

Günok er en dygtig målmand i feltet, hvor han ikke er bange for, at springe ud efter bolden, om den så kommer i luften eller langs jorden. Han har nogle skarpe reflekser og er god til at bruge fødderne til hjælp, når han skal redde bolden. En af Günoks mindre gode forcer er skud udefra ved plus 25 meter. Her har han det med at give nogle mærkelige returbolde inde i feltet. Her skal Rashford og co. være klar på, at der sagtens kan falde et par returbolde ud til dem. 

Manager 

Udover, at være gift med Miss Top model of the World 2003, så er Okan Buruk et af de mere velkendte navne i Tyrkiet. Buruk vandt som spiller hele syv tyrkiske mesterskaber, en UEFA Cup, og en bronzemedalje ved VM i 2002 for henholdsvis Galatasaray og Tyrkiet. I sin forholdsvis korte trænerkarriere, har han allerede været en del steder, men han formåede at slå sit navn fast i 2017. Her sikrede Buruk en sejr i den hjemlige pokalturnering til Akhisarspor, der ellers befandt sig i den nedre halvdel af Süper Lig da Buruk overtog dem. I juni 2019 blev han ansat i Istanbul Basaksehir. Her førte han klubben til sit første tyrkiske mesterskab. Noget af det der lykkedes for Buruk og Istanbul Basaksehir i sidste sæson, var deres formåen til at score mål. Istanbul Basaksehirs målsnit lå næsten på 2 (1,91) i deres mesterskabssæson (til sammenligning lå Manchester Uniteds på 1,74 i sidste sæson). Derudover Lykkedes det for Buruk at gøre Başakşehir Fatih Terim Stadion til et fort i sidste sæson. Her tabte Istanbul Basaksehir kun én ud af 17 kampe. Dermed er det en stor fordel for Manchester United, at Istanbul Basaksehir ikke har deres vanlige 12. mand med på lægterne. 

Istanbul Basaksehir

Spillestil 

Istanbul Basaksehir er et hold, der passer godt til Manchester United. Basaksehir kan godt lide at have bolden på modstanderens banehalvdel, mens mange af holdets offensive spillere hænger og slår op i banen når modstanderen løber kontra. Dette kunne man for eksempel tydeligt se, da Istanbul Basaksehir besøgte Parken og FC. København tilbage i august.

Derudover spiller de bredt ved hyppigt at spille bolden ud på deres backs i det opbyggende spil. Derfra kommer de to backs tit med i det offensive spil ved at lave et-to kombinationer med deres kant og giver på den måde plads til at backen kan lave et underlap ind i banen.

Kigger man på statistikkerne fra kampen mod PSG, lå boldbesiddelsen næsten på 50/50 og Istanbul Basaksehir kom faktisk til flere farlige angreb end PSG gjorde (78-56). Istanbul Basaksehir vil gerne spille fodbold og derfor skal United være gode til modstå det pres der muligvis kan komme og udnytte deres kontra. 

Form 

Istanbul Basaksehir har fået en blandet start på sæsonen i Süper Lig. Holdet ligger lige nu nummer syv, med ti point på syv kampe. Dog ser det ud til at klubben er ved at få vendt skuden, da de har vundet tre kampe i streg. I Champions League ligger de som bekendt sidst i gruppen med nul point. Edin Visca topscorer med tre mål. 

Istanbul Basaksehir

Resultater i seneste sæsoner 

Det er Istanbul Basaksehirs første deltagelse i gruppespillet i Champions League og dermed også deres bedste europæiske resultat. Mens det er tredje gang, at de er med i et europæisk gruppespil. Ved deres første deltagelse i Europa League i 17/18 sæsonen endte de på tredjepladsen i gruppen, mens de i sidste sæson nåede frem til ottendedelsfinalen, hvor de som bekendt blev slået ud af F.C. København. 

Forrige artikel

Giggs udeladt fra Wales' tre kommende kampe

Næste artikel

Solskjær forsvarer sine spillere efter hård Keane-kritik

ANNONCE