Uniteds CL-modstandere: Paris Saint-Germain

Her på OldTrafford.dk varmer vi op til Champions League. Det gør vi blandt andet ved at zoome ind på Manchester Uniteds modstandere i gruppe H. I første omgang tager vi et kig på det franske mesterhold, Paris Saint-Germain.

Manchester Uniteds Champions League-kampagne starter på tirsdag den 20. oktober, når turen går til Paris. Her møder Ole Gunnar Solskjær og co. sidste års finalister fra PSG. Den 2. december er det fransmændenes tur til at komme til Manchester, når runde to af gruppespils-stadiet kickstarter. Vi tager i denne artikel et kig på, hvad vi kan forvente os af PSG i de to opgør.

Profiler:

PSG kan stille en startopstilling fyldt med profiler. Derfor har vi valgt at udvælge én spiller fra hver ”kæde”, således at det ikke kun kommer til at handle om de verdensstjerner, der huserer i franskmændenes offensiv.

Marquinhos:

Den 26-årige brasilianer var holdets måske vigtigste spiller i forrige Champions League-sæson. Forsvarsspilleren scorede blandt andet det vigtige udligningsmål i overtiden, der var med til at vende kvartfinale-opgøret mod Atalanta. Marquinhos spillede i 2019/2020-sæsonen de fleste af PSG’s europæiske kampe på den defensive midtbane, men han kommer i denne sæson med al sandsynlighed til at få en plads i midterforsvaret efter Thiago Silvas skifte til Chelsea. Trods sine kun 1.83 meter er Marquinhos en stor trussel på dødbolde, og han besidder derudover en god omgang med bolden, som er vigtig for franskmændenes evne til at dominere kampe.

Marco Veratti:

Hvis ikke Veratti enten er skadet eller i karantæne, er han en fast bestanddel af PSG’s startopstilling. Den iltre italiener har dog en tendens til at tabe hovedet, og han må være en af de spillere, som står noteret for flest penge i bødekassen. Alligevel kan der ikke sættes spørgsmålstegn ved midtbanespillerens talent og position på holdet. Veratti er en af verdens bedste midtbanespillere, og han er en af grundene til, at den tidligere United-yndling, Ander Herrera, fortsat kæmper med at finde sin vej til startopstillingen.

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé:

Angel Di Maria, Mauro Icardi, Neymar… Listen af profiler i PSG’s offensiv er endelang, men størst af dem alle er det 21-årige kæmpetalent, Kylian Mbappé. Trods sin unge alder har franskmanden allerede scoret mere end 100 mål på seniorniveau samt vundet et verdensmesterskab. Meget tyder på, at han er den oplagte arvtager for Cristiano Ronaldo og Lionel Messi til Ballon d’Or-ræset. Harry Maguire og resten af United-forsvaret får sit at se til, når Mbappé truer med sine Usain Bolt-tempomæssige dybdeløb.

Manager:

Thomas Tuchel er en blandt flere tyske trænertalenter, som i øjeblikket er at finde i international topfodbold. Den 47-årige tidligere forsvarsspiller har været træner for PSG siden 2018. Tidligere har han været hos blandt andet Mainz 05 og Borussia Dortmund. I Frankrig er det blevet til to franske mesterskaber og et hav af pokaltitler.

PSG’s ejere fra Qatar Sports Investments har dog ikke ansat Tuchel for at vinde hjemlige mesterskaber – det er derimod Champions League-trofæet, som er det store mål. Derfor er Tuchels job hvert eneste år i fare, når Champions League-bolden ruller. Ikke desto mindre kan tyskeren meget vel have købt sig mere tid taget sidste års finalenederlag in mente. 

Thomas Tuchel

Spillestil:

Trods hjemlig- og også europæisk succes i forrige sæson, arbejder Tuchel fortsat med at finde den gyldne vinderformular i PSG. Klubben besidder en fantastisk offensiv, som dog også kræver sin mand at holde styr på. Det er især i de kampe, hvor PSG møder talentfulde, arbejdssomme hold, der tør udfordre franskmændenes manglende tilbageløb, at Tuchel og co. kommer til kort. Det så vi blandt andet mod Atalanta i forrige sæsons Champions League-kvartfinale, hvor PSG med nød og næppe spillede sig videre med to overtidsscoringer. Det samme skete i finalenederlaget til Bayern München.

Tuchel sætter oftest holdet op i en 4-3-3. Her har de forreste tre en stor frihed til at skabe det uventede, hvorimod de tre arbejdsheste på midtbanen har til opgave at dække af, når de defensive handlinger mangler fra eksempelvis Mbappé eller Neymar. 

Form:

Faktisk er alt ikke lutter lagkage i den franske hovedstad i øjeblikket. I starten af sæsonen ramte coronasmitten nemlig holdet, hvilket betød, at blandt andre Neymar, Mbappé, Icardi og Di Maria missede første kamp i sæsonen. Faktisk manglede holdet hele 12 førsteholdsspillere i premiereåbneren mod Lens grundet smitte samt skader, hvilket resulterede i et skuffende 1-0 nederlag. Ugen efter tabte holdet igen – denne gang 0-1 til Marseille. 

Det begynder dog lige så stille at lysne i truppen. Flere spillere er tilbage i kamp, og holdet er også kommet sig efter den dårlige sæsonstart. De seneste fem kampe lyder på fem sejre og en målscore på 16-1.

Dog lyder de seneste meldinger på, at blandt andre føromtalte Marquinhos og Marco Veratti ikke bliver klar til tirsdagens opgør mod United. Det samme gælder Ander Herrera.

Resultater i seneste sæsoner:

De seneste par Champions League-sæsoner har budt på en række op- og nedture for PSG. I 17/18-sæsonen tabte franskmændene med samlet 5-2 i ottendedelsfinalen til de senere mestre fra Real Madrid.

Ottendedelsfinalen blev også endestationen i 18/19, hvor ”Miraklet i Paris” fandt sted. Her hentede United en 1-3-sejr i returopgøret i Paris efter at have tabt 0-2 på Old Trafford.

Derfor var presset på Tuchel og co. også stort i den forgangne sæson, hvor PSG endelig viste sig som et af verdens bedste mandskaber. Her blev det til en sølvmedalje efter et nederlag på 1-0 i finalen til Bayern München.

Bedste resultat i CL:

Faktisk er forrige sæsons finalenederlag PSG’s bedste europæiske resultat nogensinde. Derfor må man også formode, at franskmændene tager denne selvtillid med sig ind i dette års europæiske kampagne og har som mål at gå hele vejen til finalen på Atatürk Stadion i Istanbul – og denne gang vinde den.

Forrige artikel

Wan-Bissaka: Vi stod sammen mod Newcastle

Næste artikel

Solskjær lovpriser James og Mata

ANNONCE