Vejen til finalen

Chelsea og United tørner sammen om få dage i finalen af FA Cuppen. Men hvordan har de to klubbers vej til finalen set ud? Vi ser her nærmere på holdenes ”Road to Wembley”.

3.runde:
United åbnede turneringen i sikker stil, i hvert fald på papiret, da Derby blev besejret med 2-0 hjemme på Old Trafford. Men forløsningen kom først små ti minutter før tid, da først Jesse Lingard og derefter Romelu Lukaku sendte Mourinhos tropper videre.

Omvendt havde Chelsea store kvaler med at spille sig videre fra 3.runde. 0-0 i første kamp i Norwich betød omkamp på Stamford Bridge. Her var det også helt tæt mellem mandskaberne, og først efter straffesparkskonkurrence lykkedes det Chelsea at spille sig videre til 4.runde.

4.runde:
Ingen af de to finalister havde problemer i 4.runde. United bankede sikkert Yeovil med 0-4 på udebane, efter scoringer fra Rashford, Lukaku, Lingard og Herrera. Det var her vi også fik et kort glimt af stortalentet Angel Gomes, som fik de sidste minutter af opgøret.

Stort set lige så sikkert var det i London, da Chelsea sendte Newcastle ud af FA Cuppen. 3-0 vandt Conte og co, efter to kasser af Michy Batshuayi, der kort efter røg til Dortmund, samt et flot frisparksmål af Marcos Alonso.

5.runde:
Hull kom på besøg på Stamford Bridge i 5.runde, og Chelsea havde blot brug for 45 minutter til at sætte tingene på plads. 4-0 stod det ved pausen til hjemmeholdet, der satte den på cruise-control efter pausen. Brasilianske Willian var den helt store spiller i opgøret med to fine mål.

United vandt 0-2 ude mod Huddersfield, i en kamp der måske primært huskes for problemerne med VAR-systemet, der annullerede et mål til United og viste nogle forfærdelig skæve streger på tv bagefter. VAR eller ej, United holdt hjem og to mål af Lukaku sikrede sejren.

Kvartfinalen:
Romelu Lukaku og Nemanja Matic sikrede United sejren i kvartfinale-opgøret hjemme mod Brighton. United havde aldrig for alvor problemer mod oprykkerne, der dog tog revanche i ligakampen på hjemmebane en måneds tid senere.

Chelsea havde større problemer med at spille sig i semifinalen, og havde brug for forlænget spilletid, før billetten til Wembley kunne bookes. Længe lignede Alvaro Morata den enlige målscorer i kampen mod Leicester, men et kvarters tid før slutfløjtet fik Jamie Vardy udlignet. I den forlængede spilletid var det så spanske Pedro, der sikrede Chelsea sejren på et hovedstød.

Semifinalen:
United fik den vanskeligste opgave i semifinalen, hvor de røde djævle skulle op mod ”hjemmeholdet” Tottenham. Tidligere på sæsonen havde United haft store vanskeligheder med at håndtere Kane, Eriksen og co på Wembley.

United fik da også en skidt start, da Dele Alli efter 11 minutter bragte Spurs i front. Men herefter tog Paul Pogba styringen, og lagde en flot assist i panden på Alexis Sanchez, inden en storspillende Ander Herrera hamrede kuglen i nettet til 2-1 i anden halvleg.

I den anden semifinale mødte Chelsea bundholdet fra Southampton, der leverede en fin indsats men aldrig var rigtig tæt på at sikre sig endnu en tur til en Wembley-finale. Alvaro Morata og Olivier Giroud sendte Chelsea i finalen med en scoring hver efter pausen.

Finalen:
19.maj 2018, kick-off 18.30 på Wembley Stadium i London. Rammen er sat, når to af de største hold i engelsk fodbold tørner sammen i FA Cuppen.

United løber på banen til klubbens finale nummer 20 i den historiske turnering, hvor det er blevet til 12 sejre indtil videre. Vinder United på søndag, vil man udligne Arsenal, der med 13 titler er den mest vindende klub i turneringens historie.

Chelsea har vundet FA Cuppen syv gange, heriblandt i 2006/07, hvor Jose Mourinho var manager for klubben. Nu står portugiseren altså på den anden side, og kan skrive historie med Manchester United.

Podcast: It's Carrick you know

Nørdehjørnet: Vigtige (og mindre vigtige) facts om United-Chelsea