5 spørgsmål: Galatasaray

Der er blot få dage til årets Champions League sparkes i gang. Sidste års skuffende United-præstationer skal vaskes væk, og første opgave i årets turnering bliver mod de tyrkiske mestre fra Galatasaray, som regnes for den sværeste modstander i puljen.

Vi har derfor taget en snak med 21-årige Sahin Kütük, der er stor Galatasaray-supporter, og følger den tyrkiske storklub tæt. Sahin har selv en lovende fodboldkarriere, og er netop startet som salgselev i tøjkæden Mr. Harris.

Sahin giver os her i denne udgave af 5 spørgsmål, et indblik i hvad vi kan forvente os af Galatasaray i de kommende kampe i Champions League. Hvor specielt udekampen vil sætte United-spillerne og deres psyke på prøve, når der for alvor kommer kog i den tyrkiske hekse-keddel når 60.000 fanatiske tilskuere støtter Galatasaray.

Hvordan ser du Galatasarays muligheder i Champions League-puljen, kan de gå videre?
Som de fleste vel synes, så er United favoritten i gruppen, og så står kampen om 2.pladsen mellem Braga og Galatasaray. Og der vil jeg helt klar pege på Galatasaray som dem der går videre. De har en utrolig bred trup i år, med flere spillere der har rutine fra CL. Spillere som Eboue der kom fra Arsenal, Cris fra Lyon, Melo fra Juventus, Elmander og så ikke mindst sidste års topscorer i Tyrkiet med 37 mål Burak Yilmaz, så ser de rigtig stærke ud i år. Og Galatasarays største mål i år er at komme videre fra gruppespillet, det er dette de fokuserer mest på i år.

Er der stor forskel på at møde Galatasaray ude og hjemme?
Der er kæmpe forskel på at møde Galatasaray ude og hjemme. Fodbold er klart den største sportsbegivenhed i Tyrkiet, og derfor er der ekstra stemning på de tyrkiske stadions. Især når der spilles mod udenlandske hold. Atmosfæren på stadion er ekstremt høj. Det er ikke som eksempelvis i Brøndby, hvor der bare synges fra den ene ende-tribune, men derimod er det hele stadion der synger med på slagsangene. Det skaber en vild atmosfære, plus det sætter spillerne under ekstra pres. Tilskuerne kommer ind for at gøre modstanderne nervøse, og derfor forventer de altid at deres hold er favoritter, uanset hvem de møder. Og hvis det ikke lige går som forventet, så skal det nok komme til udtryk, så deres egne spillere er klar over der kræves markant forbedring.

Hvilke spillere skal vi holde specielt øje med fra Galatasaray?
Som nævnt tidligere, så har Galatasaray en række spændende spillere i år. De er forsvarende mestre, og derfor har de ikke været så voldsomt aktive på transfermarkedet denne sommer. Men alligevel kom der forstærkninger i form af Burak Yilmaz, Cris og Hamit Altintop, så de er markant forstærket. Og så skal man bestemt holde øje med den centrale midtbanespiller, Selcuk Inan, som i sidste sæson alene i ligaen scorede 15 mål, og lavede 16 assists. Han er klart den vigtigste spiller i år. Han bliver kaldt for Xelcuk, da han sammenlignes med Xavi. Der har også været skrevet lidt i tyrkiske aviser, at Barcelona har fulgt ham i nogle kampe. Så han er en spændende spiller.

Beskriv Galatasarays spillestil, hvilke styrker og svagheder har de?
Galatasaray spiller 4-4-2, og deres spillestil bliver i Tyrkiet sammenlignet lidt med Barcelonas stil. De har masser af boldbesiddelse i løbet af kampene, lader bolden gøre arbejdet, kører den godt rundt i kombinationer, og så skaber de rigtig mange chancer. Det er holdets klart største styrke. Hvorimod deres svage side er forsvaret. Når det andet hold endelig har bolden, gives der alt for let chancer væk. I de første tre kampe i ligaen, har man scoret ni mål, og indkasseret seks.

Hvilke forventninger har du til de to kampe mellem United og Galatasaray?
Jeg har rigtig store forventninger til de to kampe. Selvfølgelig er United favoritter i begge kampe, men Galatasaray vil absolut ikke bare nøjes med 1 point og vil spille for sejren. Derfor forventer jeg to intense og chancerige kampe. Især glæder jeg mig til kampen i Istanbul. Det bliver noget af det fedeste, med en atmosfære og en stemning som selv United-spillerne vil blive lidt impornerede og berørte af.

United gæstede også i 1993 Galatasaray, da de spillede på det lille intime stadion, Ali Sami Yen med plads til 18.000 tilskuere. Nu er Galatasaray flyttet ind på et nyt stort stadion med plads til 60.000 tilskuere. Du kan se en video fra tyrkisk tv om Uniteds besøg i 1993, og flere af United-spillerne fortæller blandt andet om den oplevelse de fik i Istanbul den aften i 1993. http://www.ligtv.com.tr/haber/gercek-bir-cehennemdi

Forrige artikel

Overblik over de udlånte

Næste artikel

Giggs husker tyrkisk mareridt

ANNONCE