Blog: En svær start og nem slutning

Kampprogrammet for næste sæson er på gaden, og sikke en ilddåb det bliver for Moyes. De første fem kampe er Swansea ude, Chelsea hjemme, Liverpool ude, Crystal Palace hjemme og City ude. Dermed kan meget af sæsonen afhænge af, hvordan mestrene kommer fra land.

Mange point, især mod Chelsea og City, vil give United rigtig gode kort på hånden, mens nederlag og en sløj pointhøst vil give tilsvarende dårlige kort. 

Når det så er sagt, er fodbold jo uforudsigeligt, bolden er rund, en sæson varer 38 kampe og så videre. For selvom det er en slidt kliché at sige, at intet er afgjort før sidste spillerunde, så er det ikke desto mindre sandt. Det mærkede vi desværre alt for tydeligt forrige sæson, hvor mesterskabet på forunderlig vis blev formøblet til sidst. 

Værd at bemærke er det også, at United i efteråret kun har to hjemmekampe efter en Champions League-runde. Det betyder, at blandt andet svære udekampe mod City og Tottenham hhv. 21/9 og 30/11 venter efter en Champions League-kamp. Til sammenligning har Chelsea fem hjemmekampe, og City har fire efter europæisk fodbold i midtugen. Til gengæld er de to hjemmekampe for United én mere end i sidste sæson.

Skal slutte godt af

United har dog et relativt nemt juleprogram. West Ham, Hull og Norwich venter i dagene omkring jul, mens Tottenham på Old Trafford nytårsdag er den klart sværeste af de fire. 

Derudover burde sæsonen rundes af med rigtig mange point. Fra 15. marts, hvor vi møder Liverpool, kommer der ikke flere Big Four-modstandere. Det vil sige, at sæsonen slutter med otte kampe, hvor Everton umiddelbart er den sværeste modstander. 

Det kan og skal blive en fordel, at modstanden på papiret er overkommelig, når og hvis United stadig spiller med om mesterskabet til den tid. 

Og lad mig lige slutte med en lille statistisk opmuntring. Siden Premier Leagues start har United spillet 21 førsterundekampe, hvoraf holdet har vundet 13, spillet 4 uafgjort og tabt 4. Tallene taler altså for en bedre start, end da Everton og Marouane Fellaini vandt 1-0 på Goodison.

Lad os håbe, de taler sandt.

Forrige artikel

Manchester Uniteds kampprogram 2013/14

Næste artikel

Pique til Thiago: Bliv her!

ANNONCE