Blog: Glem Harry Kane – lad os forholde os realistiske

Tirsdag skrev både Daily Telegraph og Sky Sports – to ganske pålidelige medier – at Harry Kane ønsker at forlade Tottenham.

Meldingen fra de to medier sendte chokbølger gennem fodbold-England og resulterede i, at Manchester United-fans verden over slikkede sig om munden ved tanken om at se Harry Kane bombe mål i en djævlerød trøje. Det gjorde jeg også for en kort stund. Det er jo Harry Kane, der er tale om. Derfor kan det lyde skørt, når jeg mener, at vi bør glemme et køb af den engelske stjerneangriber og i stedet prioritere at forstærke os på andre positioner.

Jeg er klar over, at englænderen er den mest scorende spiller i Premier League siden sæsonen 2014/15 med sine 162 mål i 229 kampe. Af den grund ser jeg ham som en af verdens bedste angribere henover de seneste mange år. 

Men…

Jeg mener dog alligevel, at vi ikke bør bruge pengene på den engelske landsholdsangriber. Det gør jeg primært på grund af det astronomisk store beløb, det vil koste at købe ham fri af Daniel Levys Tottenham. For netop Levy har ry for at være en hård forhandler. I 2013 var han med til at gøre Gareth Bale til den dyreste solgte fodboldspiller i verden på daværende tidspunkt. Fire år senere solgte han Kyle Walker for omtrent 460 millioner kroner, hvilket dengang gjorde ham til den dyreste forsvarspiller og englænder gennem tiden. Med den historik bag sig forestiller jeg mig, at det vil kræve en ny britisk rekordsum at lokke Levy til at sælge Kane, der har kontrakt med Tottenham frem til 2024. Flere medier mener at vide, at Tottenham vil kræve op imod 150 millioner pund, hvad der svarer til cirka 1,3 milliarder danske kroner. En pris, jeg har svært ved at se nogen klubber betale for en snart 28-årig spiller med flere ankelskader i bagagen.

Den mængde penge mener jeg, at vi i stedet bør bruge på andre positioner. For eksempel på en defensiv midtbanespiller, midterforsvarer og/eller muligvis på en højrekant i form af Jadon Sancho.

Nogen har argumenteret for et køb af Kane ved at kalde det en no-brainer og sammenligne det med Uniteds køb af Robin van Persie i 2012. En sammenligning, som jeg vil nikke forstående til. Men nu må vi jo heller ikke glemme, at United i sidste uge forlængede aftalen med Edinson Cavani frem til næste sommer, at vi også har en fremadstormende komet i Mason Greenwood samt Anthony Martial i truppen, og at Erling Braut Hålands frikøbsklausul på omtrent 560 millioner kroner aktiveres til næste sommer. Det sidste er United dog ikke herre over, eftersom Håland har rigeligt med bejlere til sin underskrift. Men ligesom med Harry Kane har man lov at drømme om et køb af nordmanden.

Kilder: Daily Telegraph, Sky Sports, Premierleague.com, Transfermarkt, The Guardian, Forbes

Bloggen er skrevet af en af OldTrafford.dks frivillige skribenter, og den er et udtryk for skribentens personlige synspunkt, som ikke nødvendigvis er et, som OldTrafford.dk deler.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

OldTrafford.dk Anbefaler: Neville interviewer sin gamle chef

Næste artikel

Romano bekræfter Uniteds interesse i Sulemana

ANNONCE