Blog: På tide at bænke Ronaldo

Ralf Rangnick er kommet til Old Trafford med sin vision og sit taktiske koncept. Noget, som mange fans har råbt på i efterhånden nogle år. Men efter nogle få kampe med tyskeren ved roret, er det tydeligt, at gegenpressing tager mere end en måned at implementere på et hold, der i samme periode har været ramt af et større smitteudbrud af corona. Det var mandagens kamp mod Newcastle et strålende eksempel på.

Men hjælper Rangnick sig selv og holdet ved at stille med Cristiano Ronaldo fra start? Det er jeg faktisk i tvivl om.

For selvom der ikke kan være to meninger om, at Ronaldo er et fodboldmæssigt fænomen, mener jeg, at portugiseren er med til at hindre United i at praktisere Rangnicks spilkoncept.

Ronaldo er jo Ronaldo, og ham kan man da ikke sætte af holdet, vil nogen sige. Men det bør man måske prøve for holdets bedste. For sådan som gegenpressing praktiseres skabes der ubalance, når en spiller ikke tager del i presspillet. Hvilket er tilfældet med Ronaldo, der i sin tid i både Real Madrid og Juventus var fritaget for den pligt.

Det giver bare en kæmpe udfordring, hvis man ønsker at spille med et intensivt og aggressivt pres fra forreste geled, som de bedste hold i verden gør.

Han sættes på banen for at lave mål, og dem laver han ikke mange af for tiden – i hvert fald ikke i Premier League. Her er det blevet til fire mål i de seneste 12 kampe, hvoraf blot to af dem ikke har været på straffespark. Dermed lever han i øjeblikket ikke op til en startplads i min optik.

Men hvem bør så erstatte ham i startelleveren?

Selv med Ronaldo ude er United heldigvis begunstiget med dygtige offensivspillere. Flere af dem er endda meget løbestærke og har en profil, der matcher Rangnicks presspil.

En af dem er Edinson Cavani, der trods sine 34 år fortsat kan løbe solen sort, når en skade ikke hindrer ham i det. El Matador er den perfekte presspiller og derudover en kløgtig angriber med næse for mål. På grund af skader får han ikke den spilletid, som han og vi fans nok gerne så ham få. Når han dog endelig er at finde på banen, gør uruguayeren en betydelig forskel.

Det så man blandt andet i kampen mod Newcastle, hvor han på en halvleg viste sig markant mere farlig og aktiv i spillet, end hvad hans portugisiske angrebsmakker formåede på en hel kamp.

For holdets bedste ser jeg derfor gerne, at Rangnick tør bænke Ronaldo og give chancen til en spiller, der bedre kan integrere sig i et pressystem. Nogle vil mene, at Ronaldos legendestatus står i vejen for det. Men det bør den ikke. For klubben vil altid være større end en enkelt spiller. Derfor bør holdet altid komme i første række.

Forrige artikel

Daily Mail: Lav moral og kliker præger United-truppen

Næste artikel

Optakt: Ny chance for at få point mod bundhold

ANNONCE