Christian Eriksen trøjen

Christian Eriksen, der tidligere har spillet for Ajax, Tottenham Hotspur, Inter Milan og Brentford, sluttede sig til United i juli 2022.

Han er kendt som en talentfuld midtbanespiller, der kan åbne forsvar op efter behov. Eriksen begyndte sin karriere i Middelfart G&BK og Odense Boldklubs ungdomsafdelinger, før han kom til Ajax i 2008.

IMAGO/PA Images Copyright: xMarkxPainx 71897460

I 2010 lavede han sin debut som senior og scorede sit første mål som professionel fodboldspiller i den hollandske pokalturnering. Han var en del af Ajax-holdet, der vandt turneringen og bidrog også til holdets sejr i finalen. Eriksen debuterede på det danske landshold i marts 2010 og var den yngste spiller ved VM i 2010. Han hjalp Ajax med at vinde det hollandske mesterskab året efter og modtog flere individuelle priser.

I august 2013 skiftede han til Tottenham Hotspur, hvor han også havde succes og vandt flere præstationer som Årets Spiller og rekorder som flest mål scoret af en dansk spiller i Premier League. I januar 2020 skiftede han til Inter Milan og spillede en vigtig rolle i holdets sejr i Serie A.

Men efter sit hjertestop under sommerens EM blev hans kontrakt ophævet, og han skiftede til Brentford i januar 2022. Han havde en imponerende comeback-kamp mod Newcastle og fortsatte med at spille for Danmark og United.

Han repræsenterede Danmark ved sit tredje verdensmesterskab, men holdet blev elimineret i gruppespillet. Eriksen havde en positiv første sæson hos United med mange kampe, mål og assists, selvom han blev skadet og gik glip af en vigtig kamp.

Bestil alt med Christian Eriksen hos Manchester United her

ANNONCE