Kampreferat: United overlegne i storsejr over Leeds

Hele holdet blev skiftet ud efter første halvleg, men United dominerede sine modstandere gennem hele kampen, der endte 4-0 og virkede lovende for den kommende sæson.

Manchester United slog sine gamle fjender fra Leeds sikkert med hele 4-0, da de to hold mødtes på pre season-turen i Australien.

Det var forhåbentlig en forsmag på, hvad vi har i vente i den kommende sæson, som udspillede sig på Optus Stadium i Perth onsdag eftermiddag.

Ole Gunnar Solskjærs tropper viste sig nemlig i den grad frem, og især offensiven var med masser af fart og farlige løb.

Det var lige ved at kaste et resultat af sig allerede efter halvandet minut, da Victor Lindelöf, som i de sidste par dage er blevet hyldet for sine loyale udtalelser, drev bolden frem fra eget felt.

Farlige fra starten

Han fik sendt bolden videre til Marcus Rashford, som med et tørt spark på stolpen fik vist Leeds-forsvarerne, hvad der var på vej.

Få minutter senere var United igen på rov omkring Leeds-feltet, og da Paul Pogba fandt nyindkøbet Aaron Wan-Bissaka i dybden, måtte Casilla i målet give fortabt, for Wan-Bissaka fandt unge Mason Greenwood foran mål, og han gjorde, hvad han har gjort så mange gange før på akademi-niveau. 1-0 til United.

Marcus Rashford, der var tæt på at sætte gang i målscoringen helt i starten af kampen, fik også netmaskerne til at blafre i første halvleg.

Efter 27 minutter modtog han således bolden på kanten af feltet, og med et skarpt træk satte han to forsvarsspillere og sparkede fladt mod mål. Og denne gang stod stolpen ikke i vejen.

Mod slutningen af halvlegen kom Leeds en smule bedre med, og Romero i målet blev sat en smule på prøve men uden for alvor at blive presset.

To halvlege, to hold

Normalt ville holdet i pausen få at vide, at de skulle fortsætte, hvor de slap, men sådan var det ikke i dagens anledning.

Den norske manager havde inden kampen fortalt om sine tanker i forhold til at få alle i aktion, og han var landet på at hele holdet skulle skiftes ud i pausen.

Således var der ikke én eneste spiller, der var med på begge sider af 45-minuttersmærket.

Det var dog ikke til at mærke fra starten af anden halvleg, hvor især Andreas Pereira viste spillehumør.

Fem minutter inde var det kun en flot redning, der gjorde, at brasilianeren ikke udbyggede føringen med sit langskud.

Det bidrog han dog alligevel til på det efterfølgende hjørnespark, hvor han sendte bolden lige ind i panden på Phil Jones, som med sit første United-mål siden 2014 gjorde det til 3-0.

Akademiet viste muskler

I første halvleg var det to produkter af klubbens eget akademi, der stod for scoringerne, og i anden halvleg fortsatte de unge talenter med at vise prøver på deres kunnen.

Efter knap lidt mere end en time fik Tahith Chong stoppet bolden med sådan en skarphed og fart, at hans direkte oppasser ikke kunne undgå at fjerne benene på ham i sin glidende tackling.

Det kastede et straffespark af sig, som Anthony Martial med stor sikkerhed udnyttede til 4-0.

Med et lille kvarter igen kom endnu en akademi-spiller på banen, da James Garner som holdets 12. udskiftning erstattede Nemanja Matic.

Dermed var Axel Tuanzebe den eneste spiller i den valgte trup, der ikke havde været i aktion.

Kampen endte 4-0, og selv om modstanderen er fra Championship, kan man kun være glad for præstationen, der offensivt var noget af det bedste, vi har set i månedsvis.

Det var samtidig slutningen på den australske del af touren. Holdet rejser nu til Singapore, hvor det møder Inter på lørdag den 20. juli klokken 13.30.