Året der gik – 2013

For et år siden lå Manchester United nr. 1 i Premier League med 49 point for 20 kampe. Mange husker de kampe hvor vi var bagud og fik vendt det hele til sidst.

I januar blev Wilfred Zhha købt dog udlejet med det samme. Sir Alex Ferguson har flere gange købt talentfulde spiller og udviklet dem, i stedet for at købe dyre spiller.

Manchester United var uheldig i Champions League at skulle møde Real Madid som kun var blevet nr. 2 i deres gruppe. Hvis Nani ikke var blevet udvist var det sandsynligvis blevet til videre deltagelse, men sådan skulle det ikke gå.

Købet af Robin van Persie var måske det der var mest værdifuld for at holdet var med fremme i hele sæsonen og inden de sidste fire kampe var vi sikre meste for 20. gang. Det er måske det mesterskab vi har vundet hvor spillet har været dårligt men alligevel var indsatsen til at vinde stor.

8. maj kom meddelelsen om at Sir Alex Ferguson stopper som manager, historien gik hurtig verden rundt og blev også omtalt af premierer ministeren i underhuset. Vi viste alle at der kom en dag hvor han ville stoppe men troede et eller andet sted det ville vare ved.

Det gik ikke længe før David Moyes blev udnævnt som hans efterfølger. At efterfølge Ferguson er måske det sværeste en ny manager kan komme ud for. Det er stort set umuligt at leve op til hvad han har vundet for Manchester United.

David Moyes startede med at vinde Community Shield men fik en dårlig start på ligaen. Manchester United gik klart efter at få en storspiller til at styrke vores midtbane men det blev kun til købet af Marouane Fellaini som ikke virker til at være god nok. Når man ser på at Arsenal købte Mesut Özil som klart styrkede holdet, tænker man på hvordan det ville have gået hvis vi havde fået ham.

Efter flere skuffelser hvor vi mistede point sent i flere kampe og tabte nogle hjemmekampe til holdt som vi skulle have vundet over er resultaterne ved at komme men spillet er ikke for godt. Vi er simple hen ikke gode nok især når Rooney ikke er med.

Det store lyspunkt må være Adnan Januzaj som ser ud til at blive en stor spiller i fremtiden. Han virker upåvirket på banen på trods han kun er 18 år. Årets mål må være Robin van Persies helflugter mod Aston Villa på oplæg fra Wayne Rooney

Der er talt om vinterpause, det ser jeg ingen grund til da kampene jo skal spilles på et andet tidspunkt og traditionen i England med mange kampe i julen og nytåret skal ikke bydes.

Sir Alex Ferugson har gjort meget for Manchester United dog skulle han have købt en rigtig god mand til midt banen, han havde vel håbet på at Anderson ville have blomstret op men han virker som en fed mand der gerne ville ligge og slikke solskin i Brasilien. Flere spiller har rundet de 30 år og skal snart udskiftet så der er meget at gøre for David Moyes i fremtiden.

Nogle gange kunne man godt drømme om at Ronando, Pique og Pogba, stadig var i klubben så havde vi i behøvet de store indkøb.
Det blev til 55 kampe, 33 sejre 13 uafgjorte og 9 nederlag. målscorer 102-50.

Årets døde: John Downie (87 år) Jack Crompton (91 år), Brian Greenhoff (60 år), Ron Davies 70 å), Bill Foulkes (81 år) RIP.

ANNONCE