Optakt: Arsenal gæster Old Trafford

Søndag aften kommer Arsenal på besøg på Old Trafford. Bliv klædt på til kampen hér.

Det er snart to år siden, at Ole Gunnar Solskjær glad vendte tilbage til sin favoritklub som midlertidig manager. Den 18. december 2018 fyrede Manchester United José Mourinho, og dagen efter stod ”The Baby Face Assasin” klar til at møde pressen som klubbens nye midlertidige manager.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Søndag kan nordmanden fejre sin kamp nummer 100 som manager for ”De Røde Djævle”. Her kan vi se tilbage på en periode i klubbens historie, som har budt på både godt og ondt. 

”Miraklet i Paris” vækker gode minder, mens Solskjærs tid som midlertidig manager i klubben gør det samme. Uniteds spil efter coronapausen i forgange sæson tegner også et billede af Solskjærs succesfulde tid i klubben.

Ikke alt har dog været en dans på roser. Mellem de ovennævnte perioder har der været svingende resultater. Til tider har utilfredsheden også lydt fra nogle fans, som har mistet troen på, at det er Solskjær, som kan føre United tilbage til toppen.

Søndag venter Arsenal, i hvad der ligner et utroligt vigtigt opgør. United er i øjeblikket placeret på 15. pladsen i Premier League med en kamp i hånden. Vinder Solskjær og co. dog søndag aften, ryger klubben op i den sjove ende af rækken.

For Arsenal er status næsten den samme. Lidt højere oppe i tabellen ligger London-klubben på en 12. plads. Her vil et nederlag i aftenens kamp lægge unødigt pres på Mikel Artetas projekt det næste stykke tid.

Dato, tid og sted: 
Datoen er den 1. november. Kampen starter klokken 17:30 på Old Trafford.

Skader og karantæner:
United må undvære Eric Bailly og Jesse Lingard, som begge er ude med skader. Derudover har Anthony Martial fortsat karantæne for det røde kort han fik mod Tottenham for nogle uger siden. Sidst er Alex Telles i coronakarantæne oven på hans positive testresultat i starten af ugen.

Hos Arsenal bliver det uden Calum Chambers, Gabriel Martinelli, Pablo Marí og Rob Holding. De døjer alle med skadesproblemer. Derudover er David Luiz tvivlsom til kampen.

Dommer:
Kampen bliver styret af Mike Dean. Den kuriøse dommer får tøjlerne i en United-kamp for første gang i denne sæson.

Mulige startopstillinger:

                               Manchester United:

                                        De Gea
             Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw
                         Fred – McTominay – Pogba
                                      Fernandes
                           Greenwood – Rashford

                                        Arsenal:

                                          Leno
                 Bellerin – Mustafi – Gabriel – Tierney
                        Ceballos – Partey – Xhaka
                      Willian – Lacazette – Aubameyang

HAR DU HØRT VORES SENESTE PODCAST, SOM BLANDT ANDET VARMER OP TIL ARSENAL-KAMPEN?

Hold øje med: 
Thomas Partey står over for sin første store kamp i Arsenal-trøjen. Den ghanesiske midtbanespiller blev hentet til engelsk fodbold på transfer deadline-day i år og kan meget vel blive en vigtig spiller for Artetas Arsenal. Forhåbentligt bliver det ikke i dag, at Partey for alvor blomstrer, men han har alle kvaliteterne til at blive det vigtige bindeled på midtbanen i London-klubben.

Sagt om kampen:
“Manchester United er også et hold, der kommer til at kunne spille på kontra, og de har endnu bedre spillere til det end Leicester. Man skal kunne spille hurtigt igennem Arsenal og ramme dem på kontra, så er de sårbare”, fortalte den tidligere Arsenal-spiller, Andy Wright, i løbet af ugen.

“Arsenal vil altid være svære, fordi de har et godt hold med en god manager, som har nogle gode idéer om, hvordan fodbold bør spilles. Jeg ser frem til det”, fortalte Ole Gunnar Solskjær på fredagens pressekonference forud for opgøret.

Skribentens bud på kampens resultat:
For mig er det lidt en knald eller fald-kamp. Får United et resultat med hjem, ser det fornuftigt ud i tabellen. Taber vi eller spiller uafgjort, skal vi til at i gang med en god pointhøst for at holde fast i topholdene. 

Jeg tror på, at spillerne er bevidste om vigtigheden af tre point i aften. Derfor bliver det også en taktisk affære med få chancer og mål. Holdet tager de gode takter med sig fra Leipzig-kampen og sender Arsenal hjem til London med et 1-0-nederlag i bagagen. Marcus Rashford fejrer, at han fyldte 23 år lørdag, med en scoring.

Vidste du, at…

  • United har ikke vundet en Premier League-kamp på hjemmebane, siden holdet slog Bournemouth 5-2 tilbage i juli måned forrige sæson?
  • United er dog på samme tid ubesejrede i 17 af holdets seneste 19 kampe i Premier League?
  • United har ikke tabt til Arsenal i de seks seneste opgør på Old Trafford?

TV:
Du kan se kampen på Xee eller Viaplay.

Hvem spiller rivalerne imod: 
Sheffield United 0–1 Manchester City
Burnley 0-3 Chelsea
Liverpool 2-1 West Ham
Tottenham – Brighton

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Champions League-vindende legende er død

Næste artikel

Sir Bobby Charlton ramt af demens

ANNONCE