Albert Quixall

Albert Quixall blev født i Sheffield den 9. august 1933.

Han kom til Sheffield Wednesday i maj 1948 efter at havde spillet skole fodbold for Sheffield Schoolboys og Meynell Young Club.

Han var kun 17 år da han fik sin liga debut, for Sheffield Wednesday og var 20 år da han fik sin første landskamp for England. Det blev dog kun til 5 landskampe og en særlig kamp mod resten af Europa. Det blev ikke til landskampe for hans vedkommende for andre klubber.

Albert Quixall var anfører for Sheffield Wednesday da Manchester United spillede sin første kamp efter fly ulykken i 1958. Det findes et billede hvor de to anfører Bill Foulkes og Albert Quixall trykker hinanden hånden inden kampen. Han nåede at spille 241 ligakampe for Sheffield Wednesday og scorede her 63 mål.

I september 1958 blev hans den dyreste spiller i England, da Manchester United købte ham for £45.000. Han var med til at bygge holdet op, efter mange spiller var dræbt eller ikke kunne spille fodbold mere.

I kampen mod Burnley den 12, april 1961 scorede han og Dennis Viollet begge hat-trick, det er ikke siden sket, at to spillere i sammen kamp for Manchester United begge har scoret 3 mål. Før den kamp var det sket 5 gange.
Med sin rutine sparkede han straffespark og scorede 18 mål på 22 forsøg. Eric Cantona har også scoret 18 mål men kun på 20 forsøg.

I 1963 var han med til at vinde F.A. Cuppen hvor Leicester City blev besejret 3-1. Albert Quixall fik ikke mange kampe derefter, det blev i alt til 183 kampe hvor han scorede 56 mål.

I september 1964 købte Oldham Athletic han for £8.500. her var han dog kun sæsonen ud og spillede 36 ligakampe hvor det blev til 11 mål. I juli 1965 kom han til Stockport County (13 ligakampe) og sluttede sin karriere af i Altrincham og Radcliffe Borough.

Det var en knæ skade var skyld i at han måtte holde som fodboldspiller.
I august 2002 afholdt Cheadle Town en velgørers kamp for Albert Quixall hvor holdet spillede mod
et allstar XI hold, med flere tidligere Manchester United spillere.

Statistik:

ANNONCE