Bryan Robson

Bryan Robson blev født i landsbyen Witton Gilbert den 11. januar 1957. Robson boede de første seks år af sit liv, i den lille landsby, før familien flyttede til Chester-le-Street, der ikke ligger langt derfra.

Han kom i september 1972 til West Bromwich Albion efter at have været til prøvetræning i Burnley, Coventry City og Newcastle United. Her fik han 198 liga kampe og scorede 39 mål. Han var med i den måske bedste tipskamp der har været vist på dansk TV. Den kamp blev spillet den 30. december 1978 hvor West Bromwich Albion vandt 5-3 over Manchester United på Old Trafford. De to hold stillede op på følgende måde:

Manchester United: Gary Bailey, Brian Greenhoff, Stewart Houston, Samuel McIlroy, Gordon McQueen, Martin Buchan, Steve Coppell, Jimmy Greenhoff, Andy Ritchie, David McCreery, Michael Thomas.

WBA: Anthony Godden, Brendon Batson, Derek Statham, Anthony Brown, John Wile, Alistair Robertson, Bryan Robson, Alistair Brown, Cyrille Regis, Len Cantello, Laurie Cunningham.

Målscorer:
Manchester United: Brian Greenhoff, Gordon McQueen, Samuel McIlroy.

WBA: Anthony Brown 2, Cyrille Regis, Len Cantello, Laurie Cunningham, WBA.

Ron Atkinson var manager for WBA og i den kamp spillede også Laurie Cunningham som i 1983 kom på et lån til Manchester United.
Ron Atkinson blev i 1981 manager for Manchester United og hans gamle spiller Bryan Robson blev købt i oktober 1981 for £1500000, på samme til blev også Remi Moses købt fra WBA.

I en landskamp for England under VM i 1982 scorede Bryan Robson turneringens hurtigste mål da han i en kamp mod Frankrig scorede efter 27 sekunders spil. Han fik 90 landskampe for England, de 65 som anfører og scorede 26 mål. Han spillede 458 kampe for Manchester United og scorede 97 mål.

Den 26. september 1984 scorede han i en Liga cup kamp mod Burnley et mål efter kun 12 sekunders spil, det skulle være det hurtigste mål, scoret af en Manchester United spiller. Han var anfører for Manchester United i mange år, indtil Steve Bruce blev anfører. Det er ikke underligt at hans nickname var ”Captain Marvel” eller bare Robbo.
I 1985 var han med i de første 12 liga kampe hvor vi vandt i 11 og spillede 1 uafgjort, så meget tydede på at mesterskabet var inden for rækkevidde. Bryan Robson blev skadet og det gik ned af bakke for holdet. Hvis han ikke var blevet skadet, tror jeg det havde lykkes at blive mestre, men det havde nok også betydet at Sir. Alex Ferguson, ikke havde blevet vores manager i 1987.
Han var med til at vinde 3 F.A. Cup finaler og European Cup Winners Cup finalen i 1991.

I sin sidste tid i klubben blev det til 2 mesterskaber. Sammen med Steve Bruce, var det de to der løftede pokalen, det var stort af Steve Bruce, da Bryan Robson ikke havde været i så mange kampe, men dog nok til at få en vinder medalje. I maj 1994 blev han spillede manager for Middlesbrough og her var han med i 25 liga kampe og scorede 1 mål. Han var manager for Middlesbrough indtil december 2000. et kort tid var han også manager for Bradford. I november 2004 blev han Manager for sin gamle klub West Bromwich Albion. Siden Ron Atkinson forlod WBA i 1981 har klubben i mellemtiden haft 20 personer, der har været manager.
Bryan Robson er uden tvivl den bedste spiller, Manchester United havde mellem 1980 og 1990.

Statistik:

ANNONCE