Eddie Mcllvenny

Edward Joseph Mcllvenny blev født i Greenock, Renfrewshire den 21. oktober 1924

I Manchester Uniteds historie fylder Eddie Mcllvenny ikke meget og hans liga karriere i England er ikke stor.
Eddie Mcllvenny kom til Wrezham fra Morton i marts 1947 og fik her 7 ligakampe, hvor han scorede 1 mål. I 1948 tog han til USA, hvor han spillede for, Fairhill Club Inc og Philadelphia Nationals.

Ved VM i fodbold i 1950 var han anfører for USA”s landshold og meget overraskende vandt USA 1-0 over England. På daværende tidspunkt følte England sig som verdensmester i fodbold, så det var noget af et sjok at tabe til USA, som ikke var regnet som noget stor fodbold land.

Ifølge mine oplysninger spillede Eddie Mcllvenny kun de 3 landskampe, som USA spillede under VM. James Brown var en anden Manchester United der før han kom til klubben, var med ved VM i 1930 og det var også for USA. Før VM var Eddie Mcllvenny med i en venskabs kamp i USA, mod Manchester United. Manchester United og Kearny-Philadelphia Stars spillede 2-2 den 21. maj 1950.

Før han vendte tilbage til England kaldte det skotske presse ham “The Yank from the Tail of the Bank”.
Det er ingen tvivl om at Eddie Mcllvenny bedrifter ved VM, gjorde at Matt Busby købte ham i august 1950 for £1.700. Det blev dog kun til 2 liga kampe, det var de to første i sæson 1950/51. Don Gibson tog pladsen fra ham og han fik ikke chancen til at spille igen.

I juli 1953 blev han spiller manager for Waterford. Efter fire år flyttede han tilbage til England for at spille for Headington United. I Eastbourne var han med til lede en fodbold skole.

Da han døde i 1989 efter lang tid sydom, påstod hans enke Sheila, at alle de børn han havde været med til at træne på fodbold skolen, var med til begravelsen.

Statistik:

ANNONCE