Harold Hardman

Harold Payne Hardman blev født i Kirkmanshulme, Manchester den 4. april 1882.

Han var 18 år da han kom til Blackpool i juli 1900, efter at have spillet for South Shore High School og South Shore Choristers. Hos Blackpool blev det til 71 ligakampe, hvor han scorede 10 mål.

Det var dog da han kom til Everton i maj 1903, han fik sine støre oplevelser om fodbold spiller. Harold Hardman var med til at vinde F.A. Cuppen i 1906, da Everton vandt 1-0 over Newcastle United, året efter var han igen med i finalen. Denne gang tabte Everton til The Wednesday FC (Sheffield Wednesday) med 1-2.

I denne periode fik han også fire landskampe for England og scorede 1 mål. Da han var amatør spiller, kunne han komme med til olympiaden i 1908. Han var da med til at vinde guld til England, der vandt finalen med 2-0 over Danmark. Danmark var kommet i finalen med en sejr på 17-1 over Frankrig. Sophus ”Krølben” Nielsen scorede 10 mål i denne kamp

Hos Everton spillede Harold Hardman 130 ligakampe og scorede 25 mål. I august 1908 kom han til at spille for Manchester United, men det blev kun til 4 kampe inden han i januar 1909 kom til Bradford City. Her var han med i 20 ligakampe og scorede 2 mål. Stoke City kom han til i februar 1910, det blev dog ikke til flere ligakampe.

Hele sin fodbold karriere var han amatør spiller. Andre Manchester United spiller der har spiller amatør kampe for England er Len Bradbury, Warrem Brandley, Mike Pinner og John Walton.
Alan Gowling var meget tæt på at komme men England til OL i 1968, men holdet kunne kvalificere sig i de afgørende kampe.

Det Harold Hardman mest vil kuskes for var han blev direktør i Manchester United. Det skete den 11. november 1912. Harry Stafford var den første Manchester United spiller, der blev direktør i klubben, senere er også Les Olive og Bobby Charlton blevet det.

Efter at James Gibson døde i 1951 var det ventet ar hans søn Alan Gibson, ville efterfølge ham som Chairman for Manchester United. Men da Alan Gibsons kone Aileen var syg, overlod han posten til Harold Hardman, der blev valgt i september 1951.

Harold Hardman døde den 9. juni 1965, han var da 83 år gammel og havde tilbragt det meste af sig liv for Manchester United.

Jeg har ledt længe efter et citat som jeg ikke kan finde. Efter hvad jeg husker, var Harold Hardman imod, at det blev tilladt at skifte spillere ind i kampene. Han mente man skulle spille indtil man segnede.

Statistik:

ANNONCE