Jackie Scott

John Scott blev født i Belfast den 22. december 1933.

I Nordirland spillede han Boyland F.C. og Ormond F.C. Det var Manchester Uniteds talent spejder Bob Bishop der som sin første opdagelse, fandt Jackie Scott og han kom til Manchester United i 1950.

Bob Bishop var i mere en 30 år Manchester Uniteds talent spejder i Nordirland og fandt mere end 100 spillere, der kom til Manchester United. De mest kendte er Sammy McIlroy, Jimmy Nicholl, Jimmy Nicholson, David McCreery, Ronnie Briggs, Sammy McMillen og ikke at forglemme George Best.

Jackie Scott fik en forfærdig debut for Manchester United den 4. oktober 1952, i en kamp mod Wolverhampton Wanderers. Billy Wright var ikke med hos Wolverhampton, da han samme dag spilede landskamp for England mod Nordirland.
Selvom Manchester United kom foran 2-0 efter 20 minutter, tabte holdet 2-6. Kampen var målmanden Reg Allan sidste for klubben, i en sæson hvor Manchester United brugte 5 målmænd. Det var Reg Allan, Ray Wood, Jack Crompson og de to markspillere Johnny Carey og Les Olive.
Jackie Scott var også med i den næste kamp, som også blev tabt.

Der gik tre år inden han fik chancen igen for at spille på førsteholdet. Det var den 21. januar 1956 i en kamp mod Preston North End. Preston North End vandt 3-1. Et af målene blev scoret af den tidlige Manchester United spiller Eddie Lewis. Preston North Ends legenden Tom Finney spillede sin kamp nr. 300. Også Tommy Docherty der senere blev manager i Manchester United, spillede for Preston North Ends i den kamp.
Det skulle vise sig at være Jackie Scott sidste for Manchester United, hvor han var med til at tabe de tre kampe han var med.

Det var den tidligere Manchester United spiller Allenby Chilton der var spillende manager for Grimsby Town der købte Jackie Scott i juni 1956 for £1.500. I sin første sæson i klubben var han med til at føre dem op i 2. division.

I 1958 var han til VM i Sverige for Nordirland. Her spillede han med i 2 landskampe som var de eneste han fik for sir fødeland.

I 11 sæsoner hos Grimsby Town spillede han 240 ligakampe og scorede 51 mål inden han i juli 1963 kom til York City. Her var han et år og spillede 21 ligakampe og scorede 3. mål.
I 1964 sluttede han sin foldbold karriere af i ikke liga klubben Margate FC.

John Scott mistede livet ved en bygnings ulykke i 1978, han blev kun 44 år.

Statistik:

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


ANNONCE