Jim Holton

James Allan Holton blev født i Lesmahagow, Strathclyde i Lanarkshire den 11. april 1951.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Han startede sin karriere hos Celtic og West Bromwich Albion inden han i juni 1971 kom til Shrewsbury Town, som havde den gamle Manchester United målmand Harry Gregg som manager. Her spillede her 67 liga kampe og scorede 4 mål.

Tommy Docherty købte ham i januar 1973 for £80,000. han blev hurtig klubbens fans, store spiller og der blev råbt “Six foot two, eyes of blue, big Jim Holton”s after you….” men han var ikke så høj og hans øjne var brune, så de burde nok have råbt “Six foot one, eyes of brown, big Jim Holton”s after you….”.

Han blev udvist 2 gange i sine første 9 kampe, den ene kamp var dog en ”venskabskamp”. Han fik en udvisning mere, mens han var i Manchester United, det var også i en ”venskabskamp”. Han var stærk i hovedspillet og god til at tackle og forudse spillet, men ikke en teknisk stor spiller. I en kamp mod Sheffield Wednesday i december 1975 brækkede han benet og det skulle vise sig at blive hans sidste kamp for Manchester United. Kampen mod Sheffield Wednesday endte for øvrigt 4-4.

Han forsøgte at komme tilbage men i en kamp på reserveholdet brækkede han igen benet. I sin korte tid i klubben fik han 69 kampe og scorede 5 mål. Han blev udlånt til Miami Toros. Sunderland købte han for £40000 og her spillede han 15 ligakampe. I marts 1977 kom han til at spille for Coventry City, hvor det blev til 91 ligakampe. Efter at havde været på udlån til Detroit Express, sluttede han af hos Sheffield Wednesday hvor det dog ikke blev til ligakampe.

De mange skader gjorde at han måtte lægge op i sommeren 1982. Han fik i sin karriere 15 landskamp for Skotland og scorede 2 mål, alle hans landskampe mens han spillede hos Manchester United. I 1973/74 blev han af sports journalisterne kåret som årets spiller i Skotland, det var ikke sket før at en der spiller uden for Skotland var blevet valgt før ham.

I 1974 var med Skotlands landshold med til VM i Vesttyskland hvor holdet ikke gik videre, på trods af de ikke tabte nogle kampe. Som så mange andre fodboldspillere fik han efter at havde stoppet med at spille, sin egen pub i Coventry.

Jim Holton døde i 1993 kun 42 år gammel.

Statistik:

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

ANNONCE