John Doherty

John Peter Doherty blev født i Manchester den 12. marts 1935.

John Doherty kom til Manchester United fra Manchester Schoolboys og Lancashire Schoolboys i maj 1950. Kun 17 år gammel fik han sin debut på førsteholdet i en kamp mod Middlesbrough den 6. december 1952. David Pegg fik også debut i den kamp, som Manchester United vandt 3-2.

I FA. Youth cup finalen i 1953 var han skadet og blev erstattet af Liam Whelan. Liam Whelan scorede for øvrigt et mål i begge finale kampe mod Wolverhampton.

John Doherty var med til at vinde mesterskabet i 1955-56 sæsonen og hørte til det berømte Busby babes hold. På grund af problemer med et skadet knæ blev det dog ikke til så mange kampe derefter.

Han nåede at spille 26 kampe og scorede her 7 mål inden han i oktober 1957 blev solgt til Leicester City for £6.500. her blev det dog kun til 12 ligakampe.

På samme dag som flyveulykken i München blev han opereret i sit knæ men operationen betød dog han ikke mere kunne spille liga fodbold. John Doherty var da kun 23 år gammel.

Efter at have stoppet som fodbold spiller på topplan havde han forskellige jobs i Rugby Town (spiller/manager), Altrincham, Hyde United (reserve holds træner) og Burnley (talent spejder).

John Doherty har i en del år været Chairman of United’s Former Players Association.
I denne forening er mere end 200 af klubbens gamle spiller, som er medlem. Det kræves at man har haft en professional kontakt med Manchester United.

John Doherty døde i 2007

PS: Jeg har i en bog læst han skulle hedde Herbert og ikke Peter som mellemnavn. Er der nogle der kan bekræfte hvad hans mellemnavn er, vil jeg være taknemlig.

Helge Conradsen tilføjer:

John Doherty udgav sidste år sammen med Ivan Ponting The Insiders Guide to Manchester United, hvor han omtaler alle spillere i klubben siden krigen. Jeg købte bogen i Manchester i weekenden, og her nævner han ikke noget om sit mellemnavn. Jeg mødte ham på en pub i byen for ca. ti år siden. Jeg fik selvfølgelig hans autograf, og vi havde en lang snak. Jeg mener faktisk at huske, at han her sagde, at han hed Herbert til mellemnavn. Jeg gør dog opmærksom på, at det er meget usikkert, om jeg husker rigtigt.

Statistik:

ANNONCE