Kevin Moran

Kevin Bernard Moran blev født i Dublin den 29. april 1956.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Han havde været på prøvetræning hos Derby County men det var i gælisk fodbold hos Bohemians og Pegasus han startede sin karriere. Manchester Uniteds talent spejder Billy Behan (1 kamp som målmand for Manchester United i 1934) fik øje på ham og han kom til Manchestre United i februar 1978 da han var 22 år.

Der finders vist ikke andre af Manchester Uniteds spillere gennem tiderne der har mistet så meget blod som Kevin Moran i kampene, så tilnavnet ”Captain blood” var alt sigende. Han gav alt hvad han have i sig, hvilket medførte mange skader, så han sygejournal var lang. Det kunne have kostet ham livet da han i en kamp var ved at sluge sin tunge, men hurtig hjælp blev hans redning.

Kevin Moran blev historisk da han i 1985, blev den første spiller, der blev udvist i en F.A. Cup finale. Manchester United vandt dog kampen, men Kevin Moran fik ikke sin vinder medalje den dag, det fik han dog nogle uger senere.

Han var også med til at vinde F.A. cuppen i 1983. I 1990 og 1994 var han med Irlands landshold til VM og det blev til 71 landskampe og 6 mål for sit land. For Manchester United spillede han 288 kampe og scorede 24 mål.

Efter 10 år i Manchester United fik han i august 1988 en fri transfer og gik til det spanske hold Sporting Gijon hvor han var, indtil han i januar 1990 kam til Blackburn. Her spillede han 147 ligakampe og scorede 10 mål. Efter karrieren dannede han firmaet Pro Active Sorts Management, blandt andet sammen med Jesper Olsen.

Alex Ferguson har indrømmet at han lod Kevin Moran forlade klubben for tidligt og han spillede da også mere en 30 landskampe efter tiden i Manchester United.

Kevin Moran vil altid huskes for, at uden frygt for sit helbred at give alt i nærkampene. Det er utroligt at en spiller der fået syet mange sting i hovedet, hjernerystelse, brækket næse, brækket arm og brud på kravebenet, skulle kunne spille på højt plan indtil han var 38 år.

Statistik:

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

ANNONCE