Paul Parker

Paul Andrew Parker blev født i West Ham den 4. april 1964

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I april 1978 kom han til Fulham efter at have spillet for Essax & Havering Schoolboys og Fulham assoc.s’boy. Hos Fulham fik han sin liga debut da han var 16 år og nåede at spille 140+14 liga kampe. I 1985 var Ron Atkinson interesseret i at købe Paul Parker men handler blev aldrig til noget.

Paul Parker blev i juni 1987, blev solgt til Queen Park Randers for £300.000. Hos Queen Park Randers spillede han sin første af 19 landskampe for England. Han var ved til VM i 1990 hvor England tabte i semifinalen til Tyskland. Man tabte 3-4 i straffespark konkurrencen efter at den ordinere kamp var endt 1-1. Italien vandt 2-1 i kampen om 3. pladsen. Paul Parker spillede 121+4 ligakampe for Queen Park Randers og scorede 1 mål.

I 1991 var Tottenham interesseret i at købe ham, men det blev Manchester United der i august fik hans underskrift, for en pris på £1.700.000. På samme tid blev også Peter Schmeichel købt. Paul Parker var med til at vinde liga cuppen i sin første sæson og næste sæson kom mesterskabet i hus, efter at have ventet i en evighed.

1993/94 skulle vise sig at være hans bedste men også den sidste som fast spiller, da han mod slutning af sæsonen døjende med en ankel skade, så at vinde the double i samme sæson have sin pris. Han blev opereret for ankel skaden, men Gary Neville havde overtaget hans plads, så det blev derefter kun til få kampe for Manchester United.

Når man nævner Paul Parker kan man ikke komme udenom at sige mobil telefon, da Paul Parker brugte meget tid som en af de første, på at tale i en dengang meget stor mobil telefon. Hvis det havde været tillagt at tage den med i kampene, havde han nok også gjort det. Han blev kaldt ”Buzby” da han altid havde sin telefon med sig.

Fra 1992 til 1994 havde Manchester United måske det bedste forsvar, klubben nogensinde har haft, det bestod af Paul Parker, Steve Bruce, Gary Pallister og Dennis Irwin. I tillæg stod Peter Schmeichel i målet.
Paul Parker kunne spille flere pladser i forsvaret, men blev dog mest brugt som højre back.

Paul Parker scorede 2 mål i 136+9 kampe for Manchester United, men begge mål huskes af mange. 9. januar 1993 scorede han mod Tottenham, efter at have brugt Brian McClair som bande. 27. januar 1996 scorede han mod Reading. Han siger selv at skød lang ude, fra fordi målmanden var langt kommet for langt ude af sit mål. De fleste mener dog det var rent held, da det var få at losse bolden frem på banen.

Fra 28. december 1992 til 18. januar 1993 scorede Manchester United 11 mål i 4 fire kampe og de blev scoret for forskellige spillere. Ryan Gigg, Mark Hughes, Erik Cantona, Lee Sharpe og Denis Irwin (mod Coventy City); Mike Phelan og Keith Gillespie (mod Bury); Brian McClair og Paul Parker (mod Tottenham); Paul Ince og Andrei Kanchelskis (mod Queen Park Rangers).

Det er noget pudsig at den eneste udvisning Paul Parker fik mens han var hos Manchester United, var mod hans gamle klub Queen Park Rangers den 20. august 1994.

I August 1996 fik han en free transfer og kom til Derby County, hvor det dog kun blev til 4 ligakampe. Derefter spillede han for Sheffield United 7+3 ligakampe, Fulham 3 ligakampe, Chelsea 1+3 ligakampe, Farnborough Town and Leyton Orient.

Efter at have sluttet med at spiller har han arbejdet hos Ashford Town, Chelmsford City og Welling United, som alle er ikke liga klubber.

Paul Parker deler en bar i Brentwood og har egnet firma. Man ser ham tit på MUTV i dag.

Statistik:

ANNONCE