Ray Baartz

Ray Baartz blev født den 6. marts 1947 i Merewether tæt ved Newcastle, New South Wales, Austrialien. Inden han kom til Manchester United spillede han for nogle klubber i Australien der hedder Sydney City og Adamstown Rosebud. Han var fodbold lærling hos Manchester United fra 1963 til 1965 men nåede ikke at komme på første holdet.

I 1965 rejste han tilbage til Australien for at spille for en klub ved navn Hakoah og var der resten af hans fodbold karriere. Han fik sin debut for Australien den 28. maj 1967 i en kamp mod Skotland, det første landskamps mål kom i den næste landskamp også mod Skotland.

Inden VM i 1974 som Australien skulle med til, spillede landet den 27. april 1974 en ”venskabskamp” mod Uruguay, her scorede Ray Baarts et mål men senere i kampen blev han slået ned med et karate slag og det gik 2 år før han var kommet sig, men kom ikke til at spille fodbold mere.

Han var dengang regnet som den bedste fodbold spiller i landet og fik 48 landskampe og scorede 18 mål. Det blev også til 11 ikke A landskampe og 3 mål.
Jeg kan huske omtalen af ham i det der blev skrevet op til VM i 1974 og har ikke kunne glemme den episode. Tænk jer kun 27 år og så sat ud af spillet, på denne tarvelige måde.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her