Roger Byrne

Roger William Byrne blev født i Gorton, Manchester den 8. februar 1929.

Han startede sin karriere hos Abbey Hey Junior School, Burnage Grammar School og Ryder Brow Youth og kom i marts 1949 til Manchester United.
Roger Byrne fik sin debut dem 24. november 1951 i en kamp mod Liverpool. Resultatet blev 0-0 i den kamp og han var stor set fast mand på holdet indtil sin alt for tidligt død i 1958.

I sine første kampe var han venstre back men blev rykket frem som veste wing i de sidste kampe. Han var i sin første sæson med til at holdet vandet mesterskabet. I løbet af næste sæson blev hans faste plads venstre back som var den position der passede ham bedst.

Da Allenby Chilton forlod klubben i 1955 blev han anfører og den 27. august 1955 var han med på det holdt, det er det yngste liga hold Manchester United har stillet med. Holdet var Wood, Foulkes, Byrne, Whitefoot, Jones, Edwards, Webster, Blanchflower, Lewis, Viollet og Scanlon. Med en gennemsnits alder på 22 år og 106 dage er det ikke underligt at holdet blev kaldt ” “Busby”s Babes”.

Roger Byrne fik sin debut på det Engelske landshold den 3. april 1954 mod Skotland. Kampen blev spillet på Hampden Park med 134,544 tilskuer, kampen endte 4-2 til England og Roger Byrne var med i 33 landskampe uden afbrydelse. Roger Byrne spillede 277 kampe for Manchester United og scorede 19 mål.

Roger Byrne scorede 13 mål på straffespark og brændte 4 forsøg for Manchester United. Også for England forsøgte han at skyde straffespark men brændte her to gange. Han var med til at vinde 3 mesterskabet men det gik ikke i F.A. Cuppen i 1957 som blev tabt 1-2 til Aston Villa. Efter kampen sagde Roger Byrne at vi vil komme tilbage næste år, det gjorde de også men det var kun Bill Foulkes og Bobby Charlton der kom tilbage.

Roger Byrne og 7 af hans holdkammerater blev dræbt i flyveulykken i 1958. Havde Roger Byrne vendt tilbage til Manchester ville hans kone fortalt han skulle være far. 38 uger efter nedkom hum med en søn.

Roger Byrne var sikker mand sammen med Duncan Edward og Tommy Taylor på det landsland England skulle have med til VM i 1958 og uden dem havde England måske klaret sig bedre.

Statistik:

ANNONCE