Tilbageblik: Manchester United vs Liverpool 2002/03

Det var en utrolig spændende april måned, der ventede United, først ærkerivalerne fra Merseyside på Old Trafford (OT), dernæst fulgte Real Madrid, Newcastle og titelaspiranterne fra Arsenal alle på udebane derefter Blackburn og Real Madrid på OT og sluttelig skulle United til White Hart Lane for at møde Tottenham i en hektisk måned. I denne artikel vil jeg fokusere på Liverpool kampen, da det er dem, vi har i weekendens kamp hjemme på OT.

United starter godt og allerede efter ca 5 minutters spil, spiller Scholes elegant bolden igennem benene på Traore til en fri Van Nistelrooy, der dog bliver forhindret i at afslutte, da Liverpools anfører nedlægger ham i det kriminelle felt, og dommer Mike Riley er ikke i tvivl og peger på pletten og giver Sami Hyppia det røde kort, da han er sidste mand. På straffesparket scorer Van Nistelrooy. Lige efter laver manager Gerard Houllier en taktisk indskiftning ved at ta angriberen Milan Baros ud til fordel for forsvareren Igor Biscan. United forsatte deres velkendte spil resten af halvlegen, dog uden at score yderligere.

Efter pausen har Giggs et farligt forsøg, som Jesek Dudek fint klarer. Midt i halvlegen slipper Keane fri i højre side og slår en flad bold ind i feltet til en fremstormende Scholes, der lige når at prikke bolden forbi Biscan, der laver straffespark. Van Nistelrooy sparker samme sted som det første, det er så hårdt, at Dudek ikke kan nå ud til bolden, selvom han går til den rigtige side. 3-0 bliver det efter 79 minutter da indskiftede Beckham slår en flad aflevering ind i feltet, som Giggs scorer på. I øvrigt hans første mål på OT i næsten to år. I tillægstiden gør en af banens bedste Solskjær det til 4-0, da han elegant sparker imellem benene på Trare og bolden går ind ved den nærmeste stolpe uden chancer for Dudek.

Ruud van Nistelrooy lægger bolden op til straffespark imod Liverpool, april 2003

De to hold stillede op med følgende

United: Barthez – Gary Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre(O`Shea 66 min) – Solskjær, Phil Neville(Beckham 66 min), Keane, Giggs, Scholes(Butt 79 min) – Van Nistelrooy.

Liverpool: Dudek – Carragher, Traore, Hyppia, Rise – Diouf (Smicer 71 min), Gerrard, Hamann, Murphy (cherou 80 min) – Baros(Biscan 7 min), Heskey.

Dommer: Mike Riley.

United vandt Premier League med 83 point – seks mere end Arsenal på andenpladsen.

Ryan Giggs spiller med 32 fra start og 4 indbyttere – flest kampe i ligaen.

Ruud Van Nistelrooy bliver topscorer med 25 kasser i ligaen.