10 ting, du (måske) ikke vidste om Solskjær

OldTrafford.dk har gravet interessante fakta frem om Manchester Uniteds nye midlertidige manager.

Listen er fra jubilæumsbogen “Sammen om United i 15 år”, som du kan købe for 129,- (inklusiv forsendelse) her.

  1. Som barn var han fascineret af Kenny Dalglish og fan af Liverpool. I dag kommenterer han det ømtålelige emne ved at fastslå, at ”man bliver klogere hele livet”.
     
  2. Ferguson havde aldrig set Solskjær spille, da han købte ham. Assistenten Jim Ryan var sendt til Ullevaal Stadion i Oslo for at se Besiktas-spilleren Ronny Johnsen i kamp for Norge mod Aserbajdsjan den 2. juni 1996. 23 år gammel spillede Ole Gunnar Solskjær sin blot femte landskamp, og den første i en kvalifikation. Den unge Molde-spiller scorede to fremragende mål med venstrebenet, og på tribunerne hviskede folk til hinanden, at han rent faktisk var bedst med højre. Senere samme sommer blev han købt for 1,5 millioner pund.
     
  3. Da han ankom til Old Trafford for at underskrive sin kontrakt, troede turguiden, at han var kommet for at få en rundvisning på stadion. Da Ole forklarede, at han var kommende United-spiller, gav turguiden ham sin kuglepen, og det endte med, at nordmanden skrev kontrakten under med den.
     
  4. Efter 1996/97-sæsonens sidste kamp mod West Ham blev Solskjær, Jordi Cruyff og deres damer inviteret på middag i London af Eric Cantona. Franskmanden havde lejet hele restauranten, og de tre kammerater og kvinderne festede til langt ud på natten. Dagen efter så Solskjær og Cruyff i fjernsynet, at Cantona indstillede karrieren. Han havde ikke fortalt hverken dem eller de andre holdkammerater noget.
     
  5. Manchester United og Tottenham var enige om en transfersum på 5,5 millioner pund for Ole Gunnar i 1998. Efter en samtale med Sir Alex, hvor den skotske manager forsikrede ham om, at han var en del af planerne, besluttede normanden at blive og kæmpe for sin plads.
     
  6. Solskjærs allerførste mål for United blev scoret mod Blackburn i 1996, seks minutter efter han var kommet på banen. 3850 dage senere, i 2007, scorede han sit sidste mål i den røde trøje. Igen var det mod Blackburn, og igen var det præcis seks minutter efter, han var blevet skiftet ind
     
  7. Ole Gunnar nettede 11 gange og scorede i snit et mål per 132. minut på banen i 2006/07-sæsonen. Det gjorde ham ifølge Opta Stats til ”Europas mest effektive angriber” i den sæson.
     

  8. Solskjær blev tilbudt jobbet som norsk landstræner i 2009. På det tidspunkt var han reserveholdstræner i Manchester United og snakkede derfor med Sir Alex om tilbuddet. ”Hvorfor skulle du gøre det? Den slags kan du gøre, når du fylder 50,” lød bossens råd, og Solskjær takkede nej til jobbet.
     

  9. Fra 2011 til 2014 vandt han to mesterskaber som manager for Molde – de første to i klubbens historie.
     

  10. Da Solskjær blev ansat som Cardiff-manager i 2014, sang han ”What does the fox say?”  På det tidspunkt var det nærmest Norges nationalhymne, og han gjorde sig selv til grin for at vise, at spillerne ikke skulle være bange for at lave fejl. Det virkede ikke. Cardiff rykkede ned, og Solskjær var væk et halvt år efter.

Forrige artikel

Bekræftet: Ole Gunnar tager over indtil sommer

Næste artikel

Molde forventer Solskjær tilbage i maj

ANNONCE