15. december: Det er svært at tro, at det ikke er Scholes

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og i dag er vi nået til den 10. bedste – Michael Carrick.

Han gemte sig egentlig ret længe, Michael Carrick, inden han for alvor trådte i karakter i Manchester United. 

I perioden efter hans skifte fra Tottenham i 2006 var han langt fra en af de store fanfavoritter på Old Trafford. Han skulle tage over for Roy Keane på midten, og det er nu altså ikke noget, man bare lige gør.

Men et eller andet sted imellem alle trofæerne i den enormt succesfulde periode i slutningen af 0’erne lykkedes det ham at vinde fansenes gunst, og pludselig kunne man ikke være sammen med en gruppe af ligesindede United-fans uden at brøle med på ”It’s Carrick, you know – It’s hard to believe it’s not Scholes!”

Han blev en yndling på Old Trafford og ofte omtalt som en af ligaens mest undervurderede spillere. Kontrolleret, rolig, arbejdsom og ledende. Alt hvad man kunne ønske sig af en spiller i hans position. 

Carrick var en fast bestanddel af et af de mest fantastiske United-mandskaber i nyere tid med navne som Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney, og da det begyndte at gå ned ad bakke for holdet efter Sir Alex’ stop, var det som om, at Michael Carrick blot tog endnu mere ansvar på sig.

I en periode, hvor alt sejlede under Moyes og van Gaal, viste Carrick sig ofte som en af de få, der altid holdt det samme høje niveau. Og det var på trods af flere irriterende skader hos den aldrende englænder. 

Selv i de sidste år under Mourinho præsterede Carrick altid på højt niveau, og manageren talte også altid rosende om spilleren, som han ønskede sig 10 år yngre, så han kunne beholde ham meget længere.

Mourinho endte alligevel med at finde en måde at beholde sin anfører, for efter en periode med hjerteproblemer, der holdt Carrick væk fra banen længe, meldte han sit stop ved udgangen af sidste sæson. Det udnyttede portugiseren til at tilbyde ham en plads i trænerteamet, som blev accepteret.

Derfor er den kæmpe kapacitet, som Michael Carrick altid har været i sine over 11 aktive år på Old Trafford lykkeligvis stadig en del af klubben. 

Carrick fortjener pladsen i top 10 på denne liste for sin loyalitet, sin ro og sine lederegenskaber. For evnen til at træde til, når der er brug for det, som da han tog pladsen i midterforsvaret, fordi der ikke var andre til det, og lignede en, der aldrig havde lavet andet. 

Men også for fantastiske øjeblikke som hans to mål i 7-1-sejren over Roma i 2007 og hans scoring i straffesparkskonkurrencen i Champions League-finalen i 2008. 

For at have vundet samtlige trofæer, man kan vinde som fodboldspiller på højeste niveau i England – heraf fem i Premier League, et i FA Cup, tre i ligacuppen, seks i Community Shield, et i Europa League, et i Champions League og et i VM for klubhold. 

Mest af alt fortjener han det for hver en af hans i alt 464 kampe og 24 mål for Manchester United.

Tidligere låger:
1. december: Nummer 24 – Luis Nani
2. december: Nummer 23 – Paul Pogba
3. december: Nummer 22 – Javier ”Chicharito” Hernandez
4. december: Nummer 21 – John O’Shea
5. december: Nummer 20 – Juan Mata
6. december: Nummer 19 – Zlatan Ibrahimovic
7. december: Nummer 18 – Ji-Sung Park
8. december: Nummer 17 – Antonio Valencia
9. december: Nummer 16 – Dimitar Berbatov
10. december: Nummer 15 – Darren Fletcher
11. december: Nummer 14 – Roy Keane
12. december: Nummer 13 – Robin van Persie
13. december: Nummer 12 – Gary Neville
14. december: Nummer 11 – Edwin van der Sar

Forrige artikel

Mourinhos pressemøde forud for Liverpool-kampen

Næste artikel

Optakt: United som underdog i storkamp på Anfield

ANNONCE