20. december: En stjerne på toppen af sin karriere, en anden udklækkes

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

I dagens kalenderlåge skal vi nogle år tilbage. Vi skal faktisk så langt tilbage som muligt i forhold til vores kåring, der kun tæller Manchester United-trøjer i den tid, OldTrafford.dk har eksisteret.

Dagens udvalgte trøje er den første hjemmebanetrøje de røde djævle bar ved stiftelsen af den hjemmeside, du læser denne artikel på.

Vi er tilbage i sæsonen 2003/04. En tid, hvor United er en absolut magtfaktor i engelsk fodbold, og hvor den største konkurrent til det nationale mesterskab er Arsenal.

United vandt ikke Premier League i den sæson, men gjorde det i sæsonen forinden i selv samme trøje, der blev båret i to sæsoner.

De fleste, der fulgte de røde djævle dengang husker nok især trøjen på kroppen af en målfarlig hollænder.

Selvom United havde angribere som Diego Forlan, Ole Gunnar Solskjær og Louis Saha på holdkortet, var den absolut farligste mand Ruud van Nistelrooy, der bankede mål ind på samlebånd i sin tid på Old Trafford.

Hollænderen, der nærmest mindede om en hingst i galop, når han buldrede ind i modstandernes straffesparksfelt, var i sit livs form i dagens udvalgte trøje.

I selvsamme trøje præsenterede en ung Cristiano Ronaldo sit talent for hele fodboldverdenen.

De mange historier trøjen bærer mener vi gør, at den lægger sig op blandt de mest betydningsfulde trøjer, vi har haft igennem de seneste to årtier.

Forrige artikel

Avis: Frenkie de Jong har ændret holdning

Næste artikel

Manchester United samarbejder med psykolog

ANNONCE