5. december: Da Beckham og Ronaldinho gæstede Old Trafford til Glazer-protester

Redaktionen på OldTrafford.dk går julen i møde ved i år at kåre de 24 største Manchester United-kampe i hjemmesidens levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. I dag åbner vi for femte låge i julekalenderen, hvor Manchester United møder A.C. Milan i en Champions League-ottendedelsfinale.

Jeg var selv kun 13 år og forstod ikke helt, hvorfor tilskuerne på Old Trafford var klædt i gul-grønne farver. Manchester United spiller jo i rødt, og A.C. Milans udebanetrøjer er da hverken grønne eller gule, vel?

Der er tale om en kold europæisk aften i marts 2010. Efter en 3-2-udebanesejr i Milano nogle uger forinden, havde Alex Fergusons tropper gode muligheder for at spille sig videre til kvartfinalen i Champions League.

Kampen var dog ikke afgjort på forhånd. Med blandt andre Ronaldinho, Pirlo og Thiago Silva på banen, og med legender som Beckham, Clarence Seedorf og Filippo Inzaghi på udskiftningsbænken, var det ikke hvilken som helst opgave, ”De Røde Djævle” skulle på denne aften.

Især Beckham, som var tilbage i europæisk fodbold for en kort stund i forbindelse med en lejeaftale fra den amerikanske MLS, blev en af aftenens hovedpersoner. I løbet af hele kampen sang hjemmeholdets fans sange, der hyldede Old Traffords tidligere helt.

På banen var det også en mindeværdig kamp. United-holdet virkede sultne, og med Wayne Rooney i spidsen blev Milan sendt ud af turneringen uden de store problemer. Resultattavlen lyste med hele 4-0, da dommer Massimo Busaccas sidste fløjt lød.

Der hvor kampen for alvor bliver mindeværdig er dog på grund af de gul-grønne farver, jeg nævnte i starten af dette skriv. Udover at være en europæisk knockoutkamp, fungerede kampen nemlig også som en protest mod Glazer-familien. Et utal af fans havde medbragt gul-grønne halstørklæder, som et symbol på klubbens tidligere farver som Newton Heath. Derudover blev enorme ”Love United. Hate Glazer”-bannere vist frem på Stretford End.

Efter slutfløjt faldt kampens mest ikoniske øjeblik, da Beckham var på vej til at forlade græstæppet på sin tidligere hjemmebane. På vej mod spillertunellen faldt et gul-grønt halstørklæde ned for fødderne af Beckham. United-ikonet samlede resolut det betydningsfulde stykke stof op og tog det rundt om nakken, hvilket medvirkede, at den dengang 34-årige englænder modtog aftenens største applaus fra hjemmeholdets fans.

Med til historien skal det fortælles, at Joel og Avram Glazer, var til stede på stadion denne aften. Efter denne oplevelse var Glazer-familien ikke ét sekund i tvivl om, hvad fansene tænkte om familiens ejerskab af klubben.

En 4-0 sejr og videre avancement i Champions League, en tidligere helts tilbagekomst og en vokal protest, der for alvor skrev sig ind i Uniteds historiebøger.

Kampens resultat: Manchester United 4-0 A.C. Milan

Målscorere: 
1-0: Rooney (13’)
2-0: Rooney (46’)
3-0: Park Ji-Sung (59’)
4-0: Fletcher (87’)

Du kan se højdepunkter fra kampen her:

Derudover kan du se den føromtalte situation med Beckham, som samler et grønt-gult halstørklæde op, her. Beklager den ringe kvalitet på videon: 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Pressemøde: Solskjær om skader og unge kantspillere

Næste artikel

Optakt: Moyes tager imod Solskjærs United

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share