9. december: Den lyseblå frisure forsinkede et lyseblåt mesterskab

Vi er nået til niende låge i vores julekalender, hvor vi hylder de 24 fedeste United-kampe i OldTrafford.dks levetid. Se, hvilken kamp, der gemmer sig nedenunder.

Vi skriver sæson 2017/18, april måned. Manchester City cruisede derudaf, og det var egentlig bare et spørgsmål om tid, før de blev kronet som mestre af Premier League. Det endte de selvfølgelig også med på et tidspunkt, men de lyseblå kunne rigtig godt tænke sig at sikre sig titlen hjemme mod lokalrivalerne i rødt.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

For “The Citizens” kunne nemlig sikre sig 2017/18-titlen i den 32. spillerunde i et lokalopgør mod Manchester United med en sejr. Og for City startede det, som de havde planlagt det, og præcist, som de havde håbet.

Daværende City-kaptajn og -talisman, Vincent Kompany, scorede et pragtfuldt hovedstød på en dødbold i det 25. minut, som var opfulgt af et endnu flottere mål af Ilkay Gündogan blot fem minutter efter, og efter en halv times spil lignede det, at det blev den dag, Manchester City sikrede sig titlen.

Paul Pogba og hans blå frisure

Før kampen havde Paul Pogba farvet sit hår blåt – måske i en hentydning til Pep Guardiola, som før kampen nævnte, at han havde muligheden for at hente franskmanden vinduet forinden. Det var noget, der for alvor skilte United-fansene, som han har haft for vane at gøre i meget af sin tid i Manchester United.

Ikke desto mindre var det en blåhåret franskmand, der havde fået ild i øjnene af José Mourinhos pausetalk. Pogba – og hele Manchester United generelt – lignede et helt andet hold, som var på en mission. Hvis Manchester City skulle vinde mesterskabet, skulle det i hvert fald ikke være mod os, tænkte man.

Og naturligvis var det Paul Pogba, der skulle starte comebacket for Manchester United. Efter 53 minutters spil smed Alexis Sanchez et indlæg i feltet mod Ander Herrera, som spanieren klogt fik vippet videre med brystet til Pogba, som fik sparket bolden ind bag Ederson i City-buret. 2-1. Flot mål. Men United var ikke færdige.

Kun to minutter senere lå bolden atter i de lyseblås mål, og igen var det Pogba, der var målscorer. Igen var det Alexis Sanchez, der var arkitekten bag, da han med en følt bold ind i boksen fandt en frembrusende Pogba, som ligeså kraftfuldt som Vincent Kompany tidligere i kampen fik headet bolden ind til 2-2. Franskmanden med den lyseblå frisure fik lavet sit statement.

På dette tidspunkt var det ikke nok for Manchester City med en uafgjort at vinde titlen, men udeholdet ville have sejren for at gøre smerten større for de lyseblå. Igen igen slog Alexis Sanchez et indlæg ind i feltet, og denne gang mødte indlægget Chris Smalling, som med en følt inderside sparkede bolden ind til 3-2, og jublen mod udefansene ville ingen ende tage. Comebacket var fuldendt.

Meget mere skete der ikke, og Manchester City skulle vente lidt endnu med at fejre sit mesterskab. Det var en sølle trøst for et Manchester United-hold, der trods en andenplads i rækken ikke havde haft nogen sjov sæson, som mest af alt bød på kedelig fodbold og en gnaven José Mourinho.

Men kampe som disse er nogle, man husker. Det er også en af dem, man husker, hvis man tænker på Paul Pogbas tid i Manchester United. Nok har franskmanden været kontroversiel, men kampe som disse beviste, at han også har været en hamrende god fodboldspiller.

Derfor er det måske en meget god kamp at hive frem i dag, onsdag den 9. december 2020, hvor Paul Pogba og agentcirkusset ser ud til at have skudt ham ud af klubben, hvor Manchester United lige er røget ud af Champions League, og nu, hvor Uniteds næste modstander er – you guessed it – Manchester City. Jeg opfordrer Pogba til at farve sit hår lyseblåt igen, hvis Solskjær sætter ham på banen.

Målscorere:
1-0: Vincent Kompany, 25′
2-0: Ilkay Gündogan, 30′
2-1: Paul Pogba, 53′
2-2: Paul Pogba, 55′
2-3: Chris Smalling, 69′

Højdepunkter fra kampen:

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Solskjær forholder sig til Raiola-kommentarer: Spørg Pogba

Næste artikel

Blog: Oh, Manchester, so much to answer for

ANNONCE