Alan Shearer: Rooney bør skifte

Den tidligere engelske landsholdsangriber Alan Shearer opfodrer Wayne Rooney til at gøre sig en seriøs overvejelse om at forlade Manchester United.

De seneste uger har rygterne om Rooneys eventuelle skifte til PSG floreret i medierne. Sir Alex Ferguson lagde dog en dæmper på historien til dagens pressemøde.

Wayne Rooneys landsmand Alan Shearer, der er den mest scorende spiller i Premier League nogensinde, mener dog, at Rooney skal overveje på det kraftigste om han vil acceptere sin nuværende rolle i klubben.

– Når man ser på det, så virker tingene ikke til at være helt rigtige for Rooney, siger Alan Shearer til the Sun.

– Han er blevet sat af holdet, kastet rundt på banen og blevet udskiftet flere gange. Jeg ville undre mig over, hvor jeg stod. Hvis han ikke er glad, er han nødt til at skifte.

Ikke længere nummer et

Rooney er ikke længere førstevalg som frontangriber. Mod Stoke blev Rooney testet som central midtbane, hvilket arbejdshesten klarede så godt, at flere medier kårede ham til kampens spiller, og senest mod West Ham havde englænderen den støttende rolle som hængende angriber bag Robin van Persie.

– Det er indlysende, at han ikke længere er nummer et på holdet. Robin van Persie er det automatiske valg oppe foran, siger Shearer.

Spekulationerne om Rooneys mulige United-exit startede for alvor, da den 27-årige englænder ikke var blandt Fergusons 11 udvalgte mod Real Madrid til det altafgørende returopgør på Old Trafford.

– Wayne er ikke engang sikker på at være på holdkortet, hvilket blev bevidst mod Real Madrid på Old Trafford. Det var en beslutning, som jeg ikke var enig i, men der må have fået Wayne til at overveje sin position i klubben. Han er stadig Englands største håb, men var ikke engang god nok for Manchester United i sæsonens største aften.

I sin bedste alder

– Han er 27 og de næster år burde være de bedste i hans karriere, men han er ikke på det niveau, som vi alle forventede, siger Shearer med henblik på Rooneys status som en af verdens bedste for tre-fire år siden.

– Han er nødt til at sætte sig ned med sine rådgivere til sommer og spørge sig selv om et skifte vil være godt eller skidt. Han er allerede i en kæmpe klub med en fantastisk manager, men hans situation ser ikke rosenrød ud i mine øjne.

Rosenrød var til gengæld Alan Shearers karriere, hvor englænderen nåede at score vanvittige 260 mål i Premier League, hvilket gør ham til nummer et på all-time topscorerlisten. Til sammenligning ligger Rooney pt. nummer seks på listen med 156 fuldtræffere i den bedste engelske liga.

Forrige artikel

Sir Alex Ferguson afviser PSG-historier

Næste artikel

Duo nomineret til årets spiller

ANNONCE