Butt som ny chef for akademiet?

Nicky Butt er favorit til at overtage stillingen som chef for Uniteds akademi, når Brian McClair snart stopper i denne stilling.

Brian McClair stopper i United denne sommer, og forlader dermed posten som chef for klubbens ungdomsakademi, til fordel for en lignende stilling i det skotske fodboldforbund. McClair har ellers været i klubbens trænerstab siden 2001, hvor han dels var omkring u18 og reserveholdet, og dels fik den nuværende stilling.

Mange har spekuleret i hvem der mon skulle overtage den vigtige stilling i United. Mange har ment, at det måske var en ide at hente inspiration udefra og kigge mod Holland, der traditionelt set udvikler mange dygtige spillere.

Men i følge dagens udgave af the Telegraph, er det Nicky Butt som pt er favorit til at overtage tjansen som chef for akademiet i United. Det er Ed Woodward og John Murtough som står for at finde en ny mand til posten, og de har altså angiveligt Butt i søgelyset.

United arbejder i øjeblikket på ændringer i ungdomsarbejdet, for at optimere talentudviklingen, så man også de næste mange år vil kunne leve godt af at hente egenproducerede spillere op på førsteholdet.

I følge the Telegraph arbejder United på at splitte stillingen op i to, så Nicky Butt skal være cheftræner for akademiet og arbejde tæt sammen med en koordinator på kontoret.

Nicky Butt er en del af den legendariske Class of 92, og har de sidste par år været en del af trænerstaben i United, primært for u18 og reserveholdet. Sidste sæson fungerede han desuden som assistent for Ryan Giggs, efter fyringen af David Moyes.

Forrige artikel

Smalling: Vi har gjort det godt sammen

Næste artikel

- David Gill vil være den perfekte præsident for FIFA

ANNONCE