Butt: Vi kan skabe en ny Class of 92

Nicky Butt fortæller om klubbens arbejde på ungdomsniveau, og mener ikke, at det er urealistisk at få en ny årgang som Class of 92.

United har denne sommer hentet et par af de største talenter i Europa til akademiet. Nishan Burkart og Tahith Chong er kommet til, men det ændrer ikke på klubbens generelle vision, der fortsat går ud på at finde de største talenter i området omkring Manchester.

– Vi vil aldrig ændre på dette. Man ved bare aldrig hvad hver sæson bringer, og det varierer fra årgang til årgang. For eksempel plejer vi at tage 14 spillere ind på u12-holdet hvert år, men i år har vi taget 22 spillere til den årgang. Det har vi aldrig gjort før, og vi har været nødt til at ansætte en træner mere til årgangen.

– Nogle gange kan man være nødt til at hente en håndfuld ind fra Europa, da man ellers vil miste en stjerne til en rival. Helt ideelt vil min trup være på otte-ti lokale knægte, tre-fire med base i UK og så suppleret med to-tre fra resten af Europa. Men sådan er det jo ikke altid, men vi vil altid have særligt fokus i nærområdet, siger Nicky Butt til Manchester Evening News.

Mange har de seneste år kritiseret Uniteds akademi, da man ikke har udviklet de helt store stjerner siden Class of 92 brød igennem. Det seneste års tid er der sket markante ændringer i ungdomsafdelingen, og Butt tror på, at man kan udvikle en ny gruppe spillere, som kan få samme betydning som hans egen årgang med Scholes, Neville og co.

– Det er muligt at få en ny Class of 92. Talentet og kvaliteterne er der uden tvivl, og de fleste af knægtene på 16 har mere talent end jeg havde på den alder. Så det er bestemt muligt at gentage. Jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle ske. Jeg ville være ekstremt stolt hvis det lykkes.

– Det er som da vi vandt the Treble. Det kan også gentages. Men alt skal flaske sig. Timingen skal være perfekt, det skal passe med manager og spillere og så videre. Det er mit job, og vores job som klub, at få det til at ske igen. Jeg ville ikke have taget jobbet, hvis ikke jeg troede på det kunne ske igen. Jeg vil elske at producere en årgang som Class of 92 igen, lyder det fra Butt.

Bestil den nye Manchester United-trøje her

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

 

Forrige artikel

Scholes kritiserer Valencia og Blind

Næste artikel

Pogba var svær at overtale

ANNONCE