Carringdong – ungdomsspillere flokkes til træning med førsteholdet

Mens Manchester Uniteds førstehold er i gang med en problematisk sæson, er der anderledes gode tider på akademiet. U18-holdets succes kan da også mærkes til førsteholdstræningerne med et større antal ungdomsspillere, der kaldes op for at træne med.

Jonny Evans og Marcus Rashford måtte begge lade sig udskifte i kampen mod Manchester City.

De føjes hermed til listen over skadede spillere, som i forvejen rummer Tyrell Malacia, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Lisandro Martínez, Harry Maguire, Mason Mount, Tom Heaton, Rasmus Højlund og Anthony Martial.

Manchester United kan derfor – i værste fald – være nødsaget til at stille op til næste kamp uden 11 førsteholdsspillere til rådighed.

– Vi arbejder på at få spillere tilbage, og jeg tror, det vil ske i de kommende uger, siger Erik ten Hag efter nederlaget til Manchester City.

– Forhåbentlig er det ikke slemt med Jonny Evans og Marcus Rashford, så de kan bruges i den næste kamp mod Everton.

Ungdomsspillere på førsteholdet

Alejandro Garnacho tog springet fra akademiet i sidste sæson, og med 36 kampe i denne sæson er han nu blevet en stamspiller på seniorholdet.

Det kan man efterhånden også kalde Kobbie Mainoo, mens Dan Gore (udlejet pt), Willy Kambwala og senest Omari Forson alle har fået debut i indeværende sæson.

De seneste kampe har Toby Collyer og Habeeb Ogunneye været udtaget og siddet på bænken, men begge har endnu debuten til gode.

Dette er også været tilfældet for Radek Vitek, Rhys Bennett og Joe Hugill, som alle har været med på bænken i sæsonens løb, uden at få debut. I øjeblikket er alle tre udlånt i deres jagt på spilletid.

Ungdomsholdets succes

Med førsteholdets problematiske sæson er klubbens U18-hold nærmest blevet et lys i mørket. Holdet vandt sæsonens første 14 ligakampe, inden to uafgjorte blev afløst af sejr nummer 15 ud af 17 mulige med 3-0 over Middlesbrough.

I øjeblikket fører det ubesejrede hold U18-ligaen med 13 points ned til Manchester City, som dog har to kampe i baghånden.

Talenterne skal også møde lokalrivalerne i U18 Premier League Cup finalen, efter man vandt med hele 5-0 over Crystal Palace i semifinalen sidste weekend.

De flotte præstationer har nu medført, at en ret stor del af de unge spillere nu har prøvet at spille med på seniorholdets træninger. Selvfølgelig sammenholdt med førsteholdets skadessituation.

Ud over de førnævnte kan blandt andre Dermot Mee, Harry Amass, Ethan Williams og Ethan Wheatley også nævnes. I sidste uge var det angriberen Gabe Biancheris tur, og nu synes U16-holdet også at være repræsenteret i førsteholdstræningerne.

De næste i rækken

Netop U16-holdet skulle ifølge The Guardian være så talentfulde, at de godt kan gå hen og overgå U18-holdet, som ellers har været flyvende i denne sæson.

The Guardian nævner specifikt to spillere, som overstråler alle andre. Her er der tale om 16-årige Bendito Mantato og 15-årige Amir Ibragimov.

De spiller begge på Englands ungdomslandshold, selvom de også kunne have repræsenteret henholdsvis Angola og Rusland.

Mantato er en højre kant, som debuterede for U18-holdet, mens han kun var 14 år. Han har indtil videre kun spillet tre kampe for dem, men han har allerede gjort sig bemærket med et mål og to assists.

Mantato har derfor også allerede deltaget i førsteholdets træning, hvilket må siges at være et stort skulderklap for en spiller, der kun lige er fyldt 16 år i januar.

En ung Ibra – eller flere måske?

Amir Ibragimov er endnu yngre og har ifølge Daily Mail også allerede trænet med førsteholdet. Modsat Mantato har han da også spillet for både U18 og U21. Der er dog kun tale om én kamp for hver.

Til gengæld lå de to kampe på samme eftermiddag, idet han først fik den sidste halve time af U18-holdets 4-0 sejr over Leeds, inden han blev indskiftet med ti minutter igen i U21-holdets 4-2 sejr over Norwich.

At spille to kampe samme dag er ellers noget, der typisk associeres med 1980’erne, hvor det skete for både Søren Lerby og Mark Hughes.

Ibragimov skulle dog også have nogle gode sportsgener. Hans storebror er en MMA-kæmper, som har kæmpet 7 gange som amatør og 6 gange som professionel – og har vundet alle sine kampe.

Derudover har Amir også to yngre brødre, som begge kom til United fra Manchester Citys akademi, da Amir kom til klubben.

Skal vi tro Amir Ibragimovs træner, Raducio King, kan vi også godt glæde os til at se Amir Ibragimov i aktion. Og han sammenligner den 15-årige med selveste Wayne Rooney.

– Hans mentalitet med aldrig at give op er det, der imponerer mig mest, siger Raducio King.

– Hvis du har brug for én til at sprinte for dig og lave en defensiv aktion i et kontraangreb i sidste minut, så er det ham. Der er ikke mange, jeg har set, der kan løbe som ham. Jeg kan se ham spille som en nummer 10, ligesom Wayne Rooneys rolle. Føre bolden fremad, fordele boldene, tackle, angribe, det hele.

Forrige artikel

ESPN tilføjer yderligere to navne til listen over mulige afløsere for Erik ten Hag

Næste artikel

De glemte angrebsstjerner, del 3: United første superstjerne

ANNONCE