Endnu en hæder til Manchester United

Med Rasmus Højlunds historiske hæder som månedens spiller i Premier League, har det været spændende at følge med i, om der var flere priser på vej til Manchester United. Kobbie Mainoo, Erik ten Hag og André Onana var alle nominerede i hver sin kategori.

Luke Shaws indkast fra venstre lander hos Bruno Fernandes, som bliver presset hårdt af to Wolves-spillere. Anføreren får lagt bolden af til Kobbie Mainoo, der med en førstegangsaflevering finder Omari Forson i fødderne.

Hårdt presset af anfører Max Kilman trækker den unge kantspiller tilbage i banen med to andre Wolves-spillere på nakken. Han når lige at lægge bolden af til Kobbie Mainoo.

Den unge midtbanespiller tæmmer bolden med sin første berøring. Og med sin anden trækker han forbi João Gomes, der netop er løbet fra Forson for nu at presse Mainoo. Begge gange forgæves.

Mainoos træk er tilpas langt til, at Kilman kommer frem mod bolden. Men Mainoo når den først og snyder – med sin tredje boldberøring – anføreren med en tunnel.

Hans fjerde berøring trækker bolden direkte frem mod feltet, væk fra Kilman der forsøger at komme tilbage. Femte berøring trækker ind i banen og lige akkurat ind i feltet med kun Craig Dawson stående imellem Mainoo og José Sá i målet.

Og med sin kun sjette berøring, siden han fik bolden fra Forson, lægger Kobbie Mainoo den iskoldt over i det lange hjørne og sikrer Manchester United sejren på Molineux Stadium.

Et mål af høj klasse. Særligt taget i betragtning, at United netop havde smidt en tomålsføring og indkasseret en frustrerende udligning i 5 minutters overtid.

Månedens mål i Premier League

Ovenstående gennemgang er måske unødvendig. For de fleste United-fans kan nok godt huske Mainoos fantastiske matchwinner i 7 minutters overtid af 4-3 sejren mod Wolves.

Målet ender også med at blive nomineret som månedens mål i Premier League sammen med 7 andre flotte mål af blandt andre Richarlison, João Pedro, Darwin Núñez og Declan Rice.

Men det er altså 18-årige Kobbie Mainoo, der nu kan skrive på cv’et, at han har scoret februar måneds flotteste mål i Premier League. Et mål, der kan ses nederst i denne artikel.

Det er samtidig Kobbie Mainoos allerførste mål i Premier League. Dermed går han i fodsporene på Manchester Citys Oscar Bobb, som i januar scorede månedens mål med sit første Premier League-mål.

Samtidig går han også i fodsporene på klubkammeraterne Bruno Fernandes og Alejandro Garnacho, der begge har scoret et månedens mål i denne sæson.

Fernandes i september med sin glimrende flugter mod Burnley. Og Garnacho i november med et mål, som godt kan gå hen og blive årets mål og nok ikke behøver nogen yderligere introduktion.

Intet hattrick i denne omgang

Med Rasmus Højlunds pris som månedens spiller og Mainoos for månedens mål, var det muligt med et hattrick af priser til United. For der var to yderligere priser i spil.

Erik ten Hags nominering som månedens træner kastede dog ikke nogen pris af sig.

Det er i stedets Arsenals Mikel Arteta, der har vundet prisen efter 4 sejre i 4 kampe og en målscore på hele 18-2.

Det formstærke mandskab er siden også kommet flyvende fra land i marts med en 6-0 sejr mod bundholdet Sheffield United.

André Onana var sidste skud i bøssen med sin nominering for månedens bedste redning, som han foretog i 3-0 sejren mod West Ham.

Det er dog i stedet Brentfords Mark Flekken, der ender med prisen for sin flotte redning mod Wolves.

Alle priserne uddeles på baggrund af stemmer fra offentligheden blandet med stemmerne fra et panel af eksperter.

 

 

Forrige artikel

Endnu en hæder til Højlund

Næste artikel

Optakt: To hold i dårlig form tørner sammen på Old Trafford

ANNONCE