Chelsea slukkede Double-drømmen

Chelsea slog United i kvartfinalen af FA Cuppen, og dermed er der kun Premier League-titlen tilbage at spille for.

Sir Alex Ferguson havde ganske som forventet, valgt at ændre en del på holdet i forhold til lørdagens kamp i Sunderland. Nogle af ændringerne var formentlig planlagt på forhånd, mens skader havde tvunget Fergie til andre ændringer.

Wayne Rooney, Rafael og Jonny Evans var alle ude med skader, hvilket betød gensyn fra start til Phil Jones og Nani. Jones startede noget overraskende på den centrale midtbane sammen med evigt solide Michael Carrick, mens det så i stedet var Antonio Valencia der havde tjansen som højreback, og Cleverley var skubbet ud på venstrekanten.

Chelsea havde også lavet en række ændringer efter deres skuffende nederlag i lørdags til Southampton, og kort inde i første halvleg måtte de foretage endnu en udskiftning, da Ashley Cole fik problemer med baglåret, da han ikke kunne følge med Welbecks fantastiske speed.

Welbeck i hopla

De første 45 minutter bød ikke på de helt store oplagte scoringsmuligheder til hverken United eller Chelsea. Tydeligt var det, at der var stor respekt for hinanden, og at man ikke ville blotte sig bagude. Hazard havde et fint forsøg for Chelsea, mens Nani og Chicharito begge havde et par udemærkede langskud.

Danny Welbeck var den helt store spiller for United. Gang på gang viste han god hurtighed, teknik og blik for spillet, når han med sin store arbejdsradius var rundt over det meste af banen. Det blev dog aldrig til de helt store chancer, og derfor måtte de to hold gå til pause uden scoringer.

Kampen igennem var der som altid fremragende opbakning til United fra de medrejsende United-fans, mens hjemmeholdets tilskuere valgte at bruge tiden på at synge sange om England, og konstant buhe af Rio Ferdinand. Rio var dog iskold, og spillede endnu engang en god kamp i forsvaret.

Fremragende mål af Demba Ba

Kort inde i anden halvleg kom målet dog. Desværre var det de blå, som fik sendt bolden i nettet. En glimrende pasning i dybden af Mata, og Demba Ba sparkede på flot akrobatisk vis bolden ind bag en chanceløs David de Gea i United-målet. Flot mål af den senegalesiske angriber, der desværre var valgt fremfor Fernando Torres i Chelsea-angrebet.

Målet åbnede op for kampen, og der kom mere energi og intensitet ind i opgøret. Efter en times spil havde United så chancen for udligning, da Chicharito på indlæg fra Welbeck havde den største chance indtil da. Men mexicanerens hovedstød blev reddet af Petr Cech, der leverede en vanvittig redning på stregen.

Efter den kæmpe chance valgte Ferguson så at blande kortene lidt. Giggs og van Persie kom ind, Cleverley og Nani gik ud. Begge havde i store dele af kampen været anonyme, og Nani havde flere gange vist hvorfor så mange United-fans mener han er dybt frustrerende at se på, da han adskillige gange smed nemme afleveringer væk.

Ingen Double i år

United fik dog aldrig for alvor lagt et tungt pres på Chelsea. Tværtimod var det Chelsea, som flere gange via specielt Juan Mata var nærgående oppe foran David de Gea. United fik aldrig skabt de helt store chancer, foruden den store til Chiharito efter en times spil.

Carrick begyndte at køre træt inde på midten, mens Phil Jones var forrygende i sit comeback efter en længere skadespause. Først som midtbanemotor og senere som højreback, leverede Jones en glimrende kamp. Det samme kan siges om resten af forsvaret, keeper David de Gea og Danny Welbeck.

Det samme kan desværre altså ikke siges om United-offensiven, der ikke fik vist tænder i dag. Robin van Persie havde en kæmpe chance kort før tid, men hollænderen viser pt ikke samme skarphed som tidligere på sæsonen. Dermed er United ude af årets FA cup, som ikke er vundet siden 2003/04-sæsonen. 

Chelsea skal nu møde Manchester City i semifinalen på Wembley, mens Uniteds drømme om at vinde the Double blev slukket. Netop Manchester City er næste modstander for United, når de blå fra Manchester gæster Old Trafford mandag den 8. april. Dermed er der tid til at komme til kræfter igen for Fergusons tropper, og så sikre liga-titel nummer 20.

Chelsea 1 – 0 United

David de Gea
Antonio Valencia – Chris Smalling – Rio Ferdinand – Patrice Evra
Luis Nani – Michael Carrick – Phil Jones – Tom Cleverley
Javier Hernandez – Danny Welbeck

Bænken:
Anders Lindegaard, Marnick Vermijl, Ashley Young, Nick Powell, Ryan Giggs, Robin van Persie, Shinji Kagawa.

Udskiftninger:
61′ Robin van Persie ind, Tom Cleverley ud.
65′ Ryan Giggs ind, Nani ud.
80′ Ashley Young ind, Danny Welbeck ud.

Målscorere:
49′ 1-0 Demba Ba (assist Juan Mata).

Chelsea:
Cech; Azpilicueta, Luiz, Ivanovic, Cole (Bertrand, 21); Ramires, Oscar (Moses, 91), Mikel, Mata, Hazard; Ba (Torres, 93).

40.704 tilskuere på Stamford Bridge.

Forrige artikel

Da vores aprilsnar endte i BT

Næste artikel

Cech: Jeg var heldig

ANNONCE