Dårlig anden halvleg kostede sejren på Villa Park

Manchester United tabte på fire minutter sejren på gulvet på Villa Park, og må se sig til takke med et enkelt point efter 2-2 mod Aston Villa.

For anden gang i årets anden uge bød Aston Villa Manchester United op til dans. Denne gang i et vigtigt opgør i Premier League. Og på trods af en 1-0 sejr i opgøret tidligere på ugen havde Ralf Rangnicks i dag lyseblå tropper meget at bevise til dagens opgør og en sejr var nærmest tvunget for at holde snor i ligaens fjerdeplads.

Og præstationen i kampens første halvdel stod også i stor kontrast til det tidligere opgør. Offensivt stod der Manchester United på det hele, og De Røde Djævle var i stor kontrol i kampens indledning, og det massive spilovertag bar frugt efter seks minutter, hvor Bruno Fernandes efter en finurlig frisparkskombination og stor hjælp fra Villa-keeper, Emiliano Martinez, sparkede bolden i kassen fra distancen.

Også efter scoringen stod der Manchester United på det meste den første halve time, hvorefter Aston Villa fik kæmpet sig bedre ind i opgøret. Men også defensivt stod United solidt, og udover en stor hovedstødschance til Emiliano Buendia, som tvang David De Gea ud i en flot refleksredning, tillod United ikke the Villains at blive farlige i de første 45 minutter.

Hvad Steven Gerrard herefter sagde til sit hold i pausen, ved jeg ikke, men i hvert fald ændrede det kampen totalt. Det var et forandret Villa hold, der kom ud efter pausen og overtog styringen af kampen. Manchester United var presset langt ned mod eget felt og Villa dominerede på bolden og var aggressive i presset. Alligevel lykkedes det Manchester United at udvide føringen til 2-0, da Fred udnyttede en opspilsfejl i Villas forsvar og satte Bruno Fernandes op, som hamrede bolden ind via overliggeren til hans andet mål i kampen.

Men her startede sammenbruddet så. Uniteds ellers så kompakte forsvar kapitulerede endeligt efter massivt Villa pres, og to hurtige scoringer af Jacob Ramsey og tilbagevendte Philippe Coutinho sendte Villa Park i ekstase og United slukørede hjem til Manchester med to tabte point.

Med det uafgjorte resultat har United nu fem point op til West Ham på fjerdepladsen.