Dart gjorde Giggs bedre

Uniteds tidligere fitness-træner Mick Clegg fortæller hvordan han hjalp Giggs med at forbedre hans indlæg.

Det lyder utroligt, men den er god nok. Dart og bordtennis var en del af træningen for Ryan Giggs, da han ville forbedre sine evner til at slå præcise indlæg fra kanten. Og det hjalp. Det fortæller Uniteds tidligere fitness-træner Mick Clegg til United-review.

– For nogle år siden var Ryan ikke tilfreds med sine indlæg. Han ville være perfekt til det, men vidste ikke hvordan. Jeg opdagede at han skrev med højrehånd, det så ikke rigtigt ud. Så vi snakkede sammen om at han skulle bruge mere tid på at arbejde med venstrehånden, for at skabe balance. For højreside af hjernen påvirker den venstre del af kroppen og omvendt.

– Vi brugte omkring en måned på at spille dart og bordtennis med venstrehånd, han tævede mig hver gang, og det virkede til at falde naturligt for ham. Derefter gik vi ind i hallen på Carrington for at træne indlæg. Han løb afsted, og skulle med et indlæg ramme den gymnastikbold jeg smed i luften. Efter kort tid ramte han bolden ni ud af ti gange, andre spillere prøvede også, men havde ikke samme effektivitet som Ryan, fortæller Clegg.

Giggs altid meget åben for nye tiltag

Det er ingen hemmelighed, at Giggs anvender yoga som del af hans træning for at holde kroppen ved lige. Og Mick Clegg fortæller, at Giggs altid har været frisk på at prøve nye ting, og aldrig afviser noget på forhånd.

– Han har også prøvet boksning og vægtløftning, han har prøvet de fleste sportsgrene, han prøvede endda at bruge det at springe trampolin i en alder af 34-35, for at holde sig fit.

– Ryan er en atlet med et fantastisk åbent sind. Han finder konstant sin ungdom, ved at være så åben. Da jeg arbejdede med ham, tillod han mig altid at finde nye metoder til at hjælpe ham. Han ville overveje og prøve det meste, fortæller Mick Clegg.

Mick Clegg er nu stoppet hos United, og har i stedet startet eget firma op. Hans søn, Michael Clegg der spillede som ungdomsspiller i United og nåede enkelte kampe for førsteholdet, er fitness-træner i Sunderland.

Forrige artikel

Video: Kom med FA Cup vinderne fra 1994 ind i holdbussen

Næste artikel

U19 slog Cortiba i træningskamp

ANNONCE