Rooney sikrede sejren mod CSKA

Knap 80 minutter gik der, men så kom forløsningen endelig. United fik langt om længe bolden i nettet.

Efter tre kampe uden mål, skulle der i dag gang i netmakerne. Derfor havde Louis van Gaal i dag valgt at blande kortene en smule. Anthony Martial var flyttet ind i en mere central rolle ved siden af Wayne Rooney i angrebet.

United startede i en mere klassisk 4-4-2, med Lingard og Mata på kanterne, og med de to rutinerede herrer, Schweinsteiger og Carrick, på den centrale midtbane.

De russiske gæster kom til Old Trafford med god form, men det var alligevel hjemmeholdet der åbnede bedst. United sad på spil og chancer i første halvleg, og noget ufortjent stod det 0-0 ved pausen. Russerne var sjældne gæster på Uniteds banehalvdel, og David de Gea havde stort set ikke behov for handskerne i første halvleg.

Spillet var hurtigere end de seneste kampe, og der blev skabt chancer nok til at få prikket den i kassen. Men store afbrændere af blandt andet Lingard og Rojo betød altså, at der gik endnu 45 minutter uden mål fra Uniteds side.

Venstrekanten med Rojo og Lingard var med i det meste, og viste i glimt glimrende samarbejde og forståelse for hinanden, selv om det sidste flere gange missede for de to. På modsatte side var Mata mere anonym, mens Ashley Young kom fint med frem fra sin position som højreback.

Kampbilledet var nøjagtig det samme i anden halvleg. United havde bolden stort set hele tiden, men gæsterne stod solidt placeret i deres kæder nede foran eget mål. Specielt unge Jesse Lingard prøvede dog, og selv om der var flere fejl imellem, så var det forfriskende at se en spiller turde udfordre og tage chancer offensivt.

Og netop Lingard var da også med i målet, da det langt om længe kom. Små 80 minutter gik der, før anfører Wayne Rooney fik sendt bolden i nettet efter oplæg fra Lingard. Kæmpe jubel fra Rooney, United-spillerne, van Gaal og co på bænken, samt ikke mindst fra de mange fans på stadion.

Inden havde Rooney dog brændt en kæmpe chance få meter fra mål, og David de Gea måtte i aktion og hive en fremragende redning op af hatten. Men bedst som det lignede endnu en 0-0 kamp, slog Rooney altså til.

Alt i alt skal der lyde ros til spillerne, for ikke at gå i panik efterhånden som stemningen på Old Trafford blev mere og mere kritisk og desperat i jagten på scoringer. Det toppede, da van Gaal tog Martial ud og satte Fellaini ind, noget der medførte stor pibekoncert fra dele af stadion. Men det bare altså frugt, da scoringen kom kort efter.

Målet bør give en smule arbejdsro til van Gaal og co, eftersom spillet samtidig var en smule bedre end i de seneste kampe. Og havde Rojo og co været lidt skarpere i dag, var der scoret mere end et mål i dag af United.

I puljens anden kamp vandt hollandske PSV hjemme mod Wolfsburg. United er dermed i spidsen af pulje B med syv point, et mere end Wolfsburg og PSV. Netop holdet fra EIndhoven gæster 25.november Old Trafford, i et brag hvor United altså kan spille sig videre til forårets knock-out kampe.

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her