De Gea sikrede sejren

Et par fantastiske redninger fra David de Gea sikrede United sejren på 2-1 hjemme mod Everton.

Man siger, at en god keeper i løbet af en sæson kan sikre sit hold omkring ti point. David de Gea er uden tvivl en af de bedste målmænd i ligaen, og sikrede i dag United sejren hjemme mod Everton.

Med en række eminente redninger fra den spanske keeper, lykkedes det United at vinde 2-1 og dermed for første gang i denne sæson vinde to kampe i træk. Specielt i overtiden diskede de Gea op med et par helt utrolige redninger, da det for alvor brændte på foran United-målet.

Inden da havde et udsolgt Old Trafford været vidne til endnu en fremragende kamp af Angel Di Maria, som i den grad er arkitekten og hjernen bag meget af det der sker i Uniteds offensiv. Argentineren fik selv scoret til 1-0 og leverede i anden halvleg assistenten til sejrsmålet.

Det scorede en anden ny stjerne, nemlig Radamel Falcao. Den colombianske angriber havde haft en række muligheder i løbet af kampen, men manglede tydeligvis lige de sidste par procent i skarphed foran kassen.

Det lykkedes dog til sidst for Falcao, da han var hurtig i opfattelsen, og sendte et forsøg fra Di Maria ind i nettet bag Tim Howard. Kæmpe jubel for Falcao og hele Old Trafford, der hyldede den arbejdssomme angriber, da han kort efter blev erstattet af unge James Wilson.

United havde kampen igennem fint styr på Everton, der kun i korte perioder fik lagt pres på United unge og urutinerede forsvar. Blind styrede fint midtbanen, og Valencia var en godkendt afløser for Ander Herrera på den centrale midtbane.

Ganske som ventet valgte store stærke Romelu Lukaku at søge meget over mod Patrick McNair, men den nordirske stopper leverede endnu engang en fin præstation, og Lukaku var kampen igennem ganske anonym.

Luke Shaw bidrog flot i offensiven, men var ikke altid lige stærk i den defensive del af spillet. Kort før pause fik han begået straffespark, som Baines dog brændte på de Gea. I anden halvleg var Shaw ikke tæt nok i markeringen af Naismith, der kunne heade Everton på 1-1.

Samme Shaw måtte desværre udgå med skade i anden halvleg, og blev erstattet af Tyler Blackett, ligesom også Marouane Fellaini kom ind undervejs i anden halvleg. Det var første kamp siden sæsonpremieren mod Swansea for den store belgier, der har været ude med en skade.

United havde chancerne til at score mere, men gik tilbage på banen mod slutningen af kampen, hvor Everton et par gange var farlige efter standardsituationer og efter indlæg fra Leighton Baines.

Men det holdt, og fortjent kunne United sætte tre point ind på kontoen, og dermed atter få kontakt til toppen af ligaen. United har nu en kort pause grundet landskampe, inden West Bromwich venter på udebane om et par uger.