Engelsk spillerforening igangsætter undersøgelse af hovedskader

En taskforce skal finde ud af, hvor stor en sundhedsrisiko fodboldspillere udsættes for med mange hovedstød igennem en karriere.

PFA, den engelske spillerforening, har fået stor kritik i den seneste tid for ikke at være godt nok inde i spillernes risiko for hovedskader – såsom demens – og derfor nedsætter de nu en taskforce, der skal gøre dem klogere.

Det skriver BBC.

– Ved at nedsætte denne ekspertgruppe håber vi, at vi kan give både dem der er ramt af hovedskader og deres pårørende en stærkere stemme, og at de på den måde kan hjælpe os i PFA med bedre at hjælpe nuværende og kommende fodboldspillere, lyder det fra spillerforeningen ifølge BBC.

I oktober måned døde den engelske VM-vinder fra 1966 og tidligere United-spiller Nobby Stiles, og han led af demens. Hans familie har siden krævet, at spillets myndigheder får addresseret problemet med demens i fodbold. Stiles var en af fem englændere fra det VM-vindende hold, der blev diagnotiseret med demens.

Den engelske hjerneforsker Willie Stewart har i mange år researchet på området, og ifølge BBC er han kommet frem til, at sandsynligheden for, at tidligere fodboldsspillere ville dø af svære hjerneskader, var op til fem gange større end normalt.

PFA fortalte tirsdag, at de vil fortsætte med at støtte Willie Stewards research økonomisk.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Solskjær forsvarer Greenwood og Pogba

Næste artikel

United udsat for hackerangreb

ANNONCE